Αρχική » Χρήσιμα και απαραίτητα » Αυτό το γνωρίζατε;

Φυτά και Feng Shui

Φυτά και Feng Shui

Σύμφωνα με το Feng Shui, τα πανέμορφα λουλούδια, τα ζωηρά κλαδιά, η πληθώρα των φύλλων και...η μαγεία των φυσικών χρωμάτων επιδρούν έντονα στο περιβάλλον και επηρεάζουν θετικά τον ψυχισμό και τη ζωή του ανθρώπου. Η παρουσία των φυτών και των λουλουδιών συντροφεύει τον χώρο μας διακριτικά και συγχρόνως δραστικά, καθώς διευκολύνουν την κυκλοφορία τόσο της δικής τους θετικής ενέργειας όσο και των άλλων «καλών» αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στον χώρο.

Σύμφωνα με το Feng Shui, τα φυτά μας βοηθούν να ξεφύγουμε από το άγχος, καθώς με τη βοήθειά τους ισχυροποιείται και εδραιώνεται η δύναμη του ξύλου, το οποίο είναι ένα από τα 5 θεμελιώδη στοιχεία της κινέζικης φιλοσοφίας και παραπέμπει στη βλάστηση, στην εποχή της άνοιξης, αλλά και στην αισιόδοξη νότα του χρώματος που το αντιπροσωπεύει, στο πράσινο. Οι κατευθύνσεις, οι οποίες ταιριάζουν απόλυτα στο στοιχείο του ξύλου – και επομένως οι θέσεις που πρέπει να τοποθετούμε τα φυτά μέσα στο σπίτι μας – είναι οι ανατολικές ή οι νοτιοανατολικές, επηρεάζοντας θετικά τους τομείς της υγείας, της οικογένειας και των χρημάτων.

Βάλτε, λοιπόν, τα φυτά στη ζωή σας, βάλτε λουλούδια στο σπίτι σας και απολαύστε πλέον τον διαφορετικό, ανάλαφρο και ανανωεωμένο χώρο σας.

Ποια είναι τα καλύτερα φυτά:
- Τα μπαμπού προστατεύουν από ασθένειες και συμβολίζουν τη μακροβιότητα.
- Τα χρυσάνθεμα, με τα υπέροχα χρώματά τους, φέρνουν νότες χαράς στο σπίτι μας.
- Τα φιλόδενδρα ενισχύουν την οικονομική κατάσταση.  Μάλιστα ένα από αυτά, η επιβλητική και πολύ ανθεκτική μονστέρα, εξασφαλίζει επιπλέον ιδιαίτερη χαλάρωση και ηρεμία.
- Τα μικρά παχύφυτα, και κυρίως εκείνα τα οποία ανήκουν στην οικογένεια των Κρασσουλίδων, φέρνουν οικονομική ευημερία. Έτσι το αιώνιο, το αργυρόδενδρο, το σέδο και κυρίως η κρασσούλα, η οποία έχει και όμορφα ανθάκια, εξασφαλίζουν πιο άνετη και καλύτερη ζωή.
- Οι παιώνιες και οι γαρδένιες εκπροσωπούν την αγάπη και τονώνουν τον αισθηματικό τομέα.
- Τα ανθισμένα αναρριχώμενα, όπως είναι οι γεμάτες χρώμα μπουκαμβίλλιες, αλλά και τα επιβλητικά δέντρα, όπως τα πεύκα, επιφέρουν με τη σειρά τους ευνοϊκές επιδράσεις.

Εκτός από τα λουλούδια, καλή πηγή της δύναμης της γης αποτελούν και οι πήλινες γλάστρες, καθώς και το χώμα που περιέχουν. Έτσι, σαν «αντικείμενα» που αντιπροσωπεύουν τη γη, τονώνουν τον γάμο, αλλά και τους αισθηματικούς ή φιλικούς δεσμούς. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, θεωρείται η τοποθέτησή τους βορειοανατολικά ή νοτιοδυτικά.

Μερικές επωφελείς προτάσεις:
- Αφήστε ένα «πράσινο» είδος με μικρά φύλλα, όπως μια σεφλέρα ή έναν φίκο βενιαμίν, μπροστά από την ανοιχτή  μπαλκονόπορτα, σε θέση που δε σχηματίζεται έντονο ρεύμα και μόνο το απαλό αεράκι μπορεί να αγγίξει τα φύλλα του.
- Ένα φυτό με πλούσιο φύλλωμα σε θέση με νοτιοανατολικό προσανατολισμό στον χώρο εργασίας, εξασφαλίζει επιτυχία στις επαγγελματικές κινήσεις.
- Όταν ένα περιβάλλον επιβαρύνεται από πολλές ηλεκτρικές συσκευές ή γενικά νιώθετε ότι υπάρχει αρνητική ενέργεια, τοποθετήστε φυτά και στολίστε τον χώρο με λουλούδια.
- Τα φυτά και τα λουλούδια κατευνάζουν τις εντάσεις, οπότε είναι ιδανικά για χώρο όπου ξεκουράζεστε ή εργάζεστε.
- «Εκμεταλλευτείτε» μερικά φυτά με πλούσια βλάστηση για το σαλόνι, όπου συγκεντρώνονται αρκετά άτομα, καθώς απορροφούν τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται.
- Τοποθετήστε ένα ψηλόλιγνο φυτό στην κύρια είσοδο του σπιτιού σας, αλλά σε θέση που δεν θα ενοχλεί το οπτικό πεδίο.
- Προσθέστε στη γυμνή επιφάνεια του χώματος χρωματιστά βότσαλα ή και χαλίκια χωρίς άγριες άκρες, καθώς ενισχύουν τον διακοσμητικό ρόλο της πράσινης παρουσίας, αλλά και τη δύναμη του στοιχείου της γης.
- Ακουμπήστε ένα μικρό κρυστάλλινο ή πορσελάνινο βάζο με λίγα λουλούδια πάνω στο τραπέζι, στο κομοδίνο ή στο γραφείο σας.

Προσοχή:
- Απομακρύνετε από το σπίτι φυτά με λογχοειδή φύλλα που καταλήγουν σε έντονη, μυτερή άκρη.
- Αποφύγετε εκείνα με τα ενοχλητικά αγκάθια, όπως είναι ορισμένα είδη κάκτων.
- Μην τοποθετείτε φυτά σε θέσεις που ενοχλούν.  Όσο όμορφα κι αν είναι, παρεμποδίζουν την κυκλοφορία της θετικής ενέργειας.
- Αποφύγετε τα μεγάλα φυτά στην κρεβατοκάμαρα. Χρησιμοποιήστε καλύτερα ένα μικρό ντελικάτο μπουκέτο.

- Αδειάζετε το νερό από τα πιατάκια στις γλάστρες. Επειδή δεν είναι καθαρό και είναι στάσιμο, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με την αρνητική επιρροή του στο χώρο.
- Κόβετε πάντα τα ξερά και κίτρινα φύλλα των δυτών, καθώς και τα μαραμένα λουλούδια.
- Συντηρείτε σωστά τα φυτά σας, χωρίς να ξεχνάτε ότι είναι ζωντανά και απαιτούν έστω μια μικρή περιποίηση. Αν ξεραθούν για οποιονδήποτε λόγο, πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα.
- Ανανεώνετε τα λουλούδια στα ανθοδοχεία, αλλάζοντας συχνά το νερό και κόβοντας τις άκρες των στελεχών τους.
- Μην αφήνετε συνέχεια άδεια τα βάζα. Αγοράστε φρέσκα λουλούδια ή καλύτερα κόψτε κάποια από τα δικά σας φυτά, της βεράντας ή του κήπου.

 

Πηγή:http://directnews.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Το πιο ευτυχισμένο ζώο του πλανήτη

    Στις  φωτογραφίες ποζάρει ένα χαριτωμένο ζώο, το Quokka, που είναι γνωστό ως το πιο χαρούμενο ζώο στον πλανήτη.Πρόκειται...

  2. Έντομα: πότε εμφανίστηκαν

     Τα έντομα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη Γη πριν από περίπου 480 εκατ. χρόνια, σχεδόν παράλληλα με τα...

  3. Πουλερικά: πως τα προετοιμάζουμε για την κατάψυξη

    Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα πουλερικά όταν θέλουμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη Βήμα 1οΑφαιρούμε τυχόν κοτσάνια από...

  4. Στο καταφύγιο του «Αρκτούρου» αφίξεις λύκων

    Τρεις λύκοι από τη Σερβία αφήχθησαν στο Καταφύγιο του «Αρκτούρου» στις Αγραπιδιές Φλώρινας, δύο θηλυκοί και ένας αρσενικός...

Φυτά

Εξεταστική περίοδος; τροφές που βοηθάνε στην επιτυχία

Εξεταστική περίοδος; τροφές που βοηθάνε στην επιτυχία

Είναι εξεταστική περίοδος. Για καλύτερα αποτελέσματα, προτιμήστε τα αδρά επεξεργασμένα δημητριακά σαν βάση των γευμάτων, καθώς απελευθερώνουν σταδιακά ενέργεια και περιορίζουν την...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Η αλλεργία είναι η αντίδραση του οργανισμού σε κάποιες ουσίες, τα λεγόμενα αλλεργιογόνα. Τα αλλεργιογόνα είναι χημικές ενώσεις που εισέρχονται στο ανθρώπινο...

διαβάστε αναλυτικά »

Κήπος προσέλκυσης πουλιών

Πώς θα δημιουργήσω έναν κήπο φιλικό για τα πουλιά;

Πώς θα δημιουργήσω έναν κήπο φιλικό για τα πουλιά;

Λίγα πράγματα είναι τόσο ενδιαφέροντα και ευχάριστα όσο το κελάηδημα των πουλιών. Το τραγούδι των πουλιών προσθέτει μουσική και χρώμα στη ζωή...

διαβάστε αναλυτικά »

Ανθεκτικότητα φυτών

Φυτά που αντέχουν στην ξηρασία

Φυτά που αντέχουν στην ξηρασία

Καλό είναι όταν θέλουμε να φυτέψουμε κάποια φυτά, να γνωρίζουμε εάν αυτά αντέχουν στην ξηρασία. Οι περισσότερες περιοχές της χώρας μας αντιμετωπίζουν...

διαβάστε αναλυτικά »

Η κηπουρική ανά περιοχές

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Οι φρέζες είναι υπέροχες και μας αρέσουν. Οι φρέζες είναι φυτό εποχιακό και πολυετές. Είναι μικροί βολβοί, που τους φυτεύεις το φθινόπωρο...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron