Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Βρώσιμων λουλουδιών & φυτών

Βρώσιμων λουλουδιών & φυτών

Ντολμαδάκια της γιαγιάς!

Μια παραδοσιακή συνταγή που κρατάει 4 γενιές! Συνταγή πάνω από 100 ετών που σήμερα θα την μοιραστούμε μαζί σας!Υλικά για 150 ντολμαδάκια:    170 φύλλα (κάποια θα σπάσουν και τα θέλουμε για πάτο... Διαβάστε περισσότερα

Πιπεριές καλοκαιρινές

Λαχταριστή και ελαφριά συνταγή για τις μέρες του καλοκαιριού. Πιπεριές με γέμιση τυριών. Διαλέξτε διάφορα χρώματα πιπεριών, γεμίστε τις με μείγμα τυριών και εντυπωσιάστε την οικογένεια αλλά και τους καλεσμένους σας. Υλικά3... Διαβάστε περισσότερα

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί! Συνταγή από την παλιά ελληνική κουζίνα Υλικα :15 κολοκυθοανθοί1 φλιτζάνι σκληρό ρύζι1 κουταλιά μαιντανο ψιλοκομμένο1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα1/2 φλιτζάνι λάδιαλάτιπιπέριλεμόνι 1/2 κρασοπότηρονερόΕΚΤΕΛΕΣΗ :Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τους ανθούς,... Διαβάστε περισσότερα

Σπανακόρυζο λεμονάτο

Νόστιμο σπανακόρυζο. Κλασσικό και αγαπημένο πιάτο, ιδανικό και για τις μέρες της νηστείας. Υλικά συνταγής1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο1 φλ. ελαιόλαδο1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους1 πράσο ψιλοκομμένο1 ντομάτα... Διαβάστε περισσότερα

Βλίτα γιαχνί.

Νόστιμα βλίτα γιαχνί. Υλικά: 3 κιλά βλίτα, 1 κεφάλι σκόρδο, 1 μικρό κρεμμύδι, 1 φλιτζάνι του καφέ ξίδι, 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι, αλάτι, πιπέρι. Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα βλίτα και τα... Διαβάστε περισσότερα

Κεφτεδάκια από βλίτα

Νόστιμα κεφτεδάκια από βλίτα στο φούρνο. Τα πιο υγιεινά κεφτεδάκια που έχετε φάει ποτέ. Χωρίς ίχνος κακών λιπαρών, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ίνες και καλής ποιότητας λιπαρά.Υλικά (για 4 μερίδες(-2 φλιτζάνια βρασμένα... Διαβάστε περισσότερα

Κροκέτες με τυρί και σπανάκι

Από τις ποιό νόστιμες συνταγές είναι οι κροκέτες με σπανάκι και τυρίΥλικά (Για 4-6 άτομα)-1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψίχα ψωμιού-1 κρεμμύδι μέτριο-1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο φέτα-αλάτι, πιπέρι-1/2 φλιτζάνι φρυγανιά κοπανισμένη-1 1/2 κιλό... Διαβάστε περισσότερα

Κουνουπίδι σουφλέ

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να μαγειρέψετε το κουνουπίδι. Συνοδεύει ιδανικά διάφορα κρεατικά. Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά Υλικά για 6 μερίδες 1½ κιλό κουνουπίδι 200 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη 200 γραμμ. φρέσκο τυρί κρέμα 100 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη Για... Διαβάστε περισσότερα

Λουλουδοζάχαρη

Μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε αρωματική λουλουδοζάχαρη. Διαλέξτε τα γλυκύτερα αρωματικά λουλούδια για να νοστιμίσετε την ζάχαρη. Χρησιμοποιείστε ένα βάζο του μισού κιλού με σφιχτά εφαρμοστό καπάκι, και γεμίστε το 1/3 περίπου του... Διαβάστε περισσότερα

Φλούδες φρούτων με σοκολάτα

Μην πετάτε τις φλούδες από τα φρούτα. Μπορείτε να κάνετε πολύ νόστιμα γλυκάκια. ΥΛΙΚΑ-1 χοντρόφλουδο πορτοκάλι-1 χοντρόφλουδο λεμόνι-1 χοντρόφλουδο μοσχολέμονο-500γρ. ζάχαρη-300γρ. νερό-150γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα της αρεσκείας σαςΕΚΤΕΛΕΣΗ-Παίρνουμε τη φλούδα από τα εσπεριδοειδή... Διαβάστε περισσότερα



1 2 next συνολικά: 15 | προβολή:





agronomist.gr

Η φύτευση των φυτών

Η καλλιέργεια του Βασιλικού

Η καλλιέργεια του Βασιλικού

Ο βασιλικός είναι ετήσιο ποώδες φυτό, της οικογένειας των Χειλανθών. Η ποικιλία που καλλιεργείται στην Ελλάδα είναι η «citriodora» η οποία διακρίνεται...

διαβάστε αναλυτικά »

Ανοιξιάτικος κήπος

Οι λουλουδένιοι προάγγελοι της άνοιξης

Οι λουλουδένιοι προάγγελοι της άνοιξης

Η άνοιξη ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου. Οι προάγγελοί της, όμως, εμφανίζονται συνήθως μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τις αρχές...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Η άνοιξη σε ένα ... μπουκάλι

Η άνοιξη σε ένα ... μπουκάλι

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ένα μπουκάλι, όμως; Ώρα να δεις τα μπουκάλια αναψυκτικών, ποτών, ακόμη και τα vintage που έχεις,...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Η αλλεργία είναι η αντίδραση του οργανισμού σε κάποιες ουσίες, τα λεγόμενα αλλεργιογόνα. Τα αλλεργιογόνα είναι χημικές ενώσεις που εισέρχονται στο ανθρώπινο...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron