Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » vegan και νηστίσιμα

Ριζότο με λάχανο

Ριζότο με λάχανο

Νόστιμο και αρωματικό ριζότο με λάχανο, άνηθο, μήλο και κονιάκ
Για 4 άτομα – απαιτούμενος χρόνος:  45 λεπτά

Υλικά:
Για το ριζότο
-250 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα (για ριζότο)
-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-60 ml κονιάκ
-1 λίτρο ζεστός ζωμός λαχανικών
-1/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
-60 ml ελαιό λαδο

για το μείγμα λάχανου
-1/2 μικρό λάχανο ψιλοκομμένο με το μαχαίρι ή με το μαντολίν0
-2 πιπεριές Φλωρίνης από το βάζο, κομμένες σε κυβάκια
-40 ml ελαιόλαδο
-2/3 φλ. τσαγιού άνηθος ψιλοκομμένος
-2 κ. σούπας ξίδι από κρασί
-1 μήλο κόκκινο σφιχτό με τη φλούδα, καθαρισμένο από τον πυρήνα και τη φλούδα, κομμένο σε κυβάκια
-50 γρ. κουκουνάρια
-αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
μείγμα λαχανικών
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το λάχανο για 2-3 λεπτά.
Όταν μαλακώσει το λάχανο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μήλο και 1 δόση ζωμό με μια κουτάλα σερβιρίσματος σούπας.

Μόλις εξατμιστεί το υγρό, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ξίδι, τις πιπεριές Φλωρίνης, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

ριζότο
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
Μόλις μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι προσθέτουμε το ρύζι και σωτάρουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του.
Σβήνουμε μετο κονιάκ, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 1 δόση από το ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν απορροφηθεί, προσθέτουμε σε δόσεις λίγο-λίγο τον ζωμό, ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να απορροφηθεί κάθε δόση από το ρύζι. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει περίπου 25 λεπτά μέχρι το ριζότο να χυλώσει καλά.
Εντωμεταξύ σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια χωρίς να προσθέσουμε λάδι.
Ρίχνουμε το ριζότο στο μείγμα με τα λαχανικά  (ή αναλόγως πιο σκεύος είναι μεγαλύτερο από αυτά που έχουμε χρησιμοποιήσει) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε απαλά να λιώσει λίγο το τυρί.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Το ριζότο για να πετύχει λένε πως σε θέλει συνέχεια από πάνω του. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, των 25 λεπτών περίπου, πρέπει να ανακατεύουμε συχνά γιατί κολλάει εύκολα και να προσθέτουμε σταδιακά το νερό ή το ζωμό που θα χρησιμοποιήσουμε, να αφήνουμε την κάθε δόση να απορροφηθεί από το ρύζι για να χυλώσει ωραία, να γίνει ζουμερό αλλά οι κόκκοι του να κρατάνε κάπως.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Πηγή:http://www.delightfularea.com









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ 2016

    Δέκα ημέρες θα είναι οι διακοπές  που θα κάνουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ σε νησιά...

  2. Στο κέντρο της Αθήνας εργαστήρι κηπουρικής

    Με στόχο να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση αλλά τα οφέλη της κηπουρικής σε όλους τους δυνητικούς μικροκαλλιεργητές του αστικού...

  3. Αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

    Ακριβότερη γίνεται από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου η ρύθμιση των 100 δόσεων, με την ενεργοποίηση των αλλαγών που...

  4. Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για μικρές επιχειρήσεις

    Ξεκινάει σήμερα Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016, 12 μ.μ., η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων,...

Παρτέρια

Πώς να φτιάξω παρτέρια για καλλιέργεια λαχανικών;

Πώς να φτιάξω παρτέρια για καλλιέργεια λαχανικών;

Ξεκινώντας την καλλιέργεια κηπευτικών στην αρχή έκανα πάρα πολλά λάθη. Ένα από τα πιο σημαντικά ήταν ότι πολλές φορές έσπερνα και μεταφύτευα...

διαβάστε αναλυτικά »

Τοποθέτηση ή σπορά χλοοτάπητα

Βασικές εργασίες για την εγκατάσταση χλοοτάπητα

Βασικές εργασίες για την εγκατάσταση χλοοτάπητα

 Οι βασικές εργασίες για την εγκατάσταση χλοοτάπητα είναι :· Φρεζάρισμα και ψιλοχωματισμός του εδάφους . Η προσθήκη τύρφης είναι απαραίτητη για τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Προστασία καλλιεργητή

Οι πρώτες βοήθειες για τους κηπουρούς

Οι πρώτες βοήθειες για τους κηπουρούς

Η κηπουρική δεν έχει μόνο χαρές, έχει και δυσκολίες. Ιδιαίτερα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, η παρατεταμένη παραμονή μας μέσα στον κήπο...

διαβάστε αναλυτικά »

Δημιουργία φράκτη

Περίφραξη στον κήπο.

Περίφραξη στον κήπο.

Σιδερένια κάγκελα, τσιμεντένιες ή πέτρινες μάντρες, απλό σύρμα περίφραξης και  ξύλινα καφασωτά,   κάγκελα και φράχτες, οι πιο συνηθισμένες επιλογές για να οριοθετήσετε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Ανοιξιάτικος κήπος

Σωστή προετοιμασία των φυτών γλάστρας για τις εξωτερικές συνθήκες

Σωστή προετοιμασία των φυτών γλάστρας για τις εξωτερικές συνθήκες

Προκειμένου να προστατεύσουμε από τις χαμηλές θερμοκρασίες τα φυτά γλάστρας που είναι ευαίσθητα στο κρύο, τα μεταφέρουμε μέσα στο σπίτι πριν από...

διαβάστε αναλυτικά »

Διατήρηση κομμένων λουλουδιών

Πως θα διατηρήσουμε τα κομμένα λουλούδια στο βάζο

Πως θα διατηρήσουμε τα κομμένα λουλούδια στο βάζο

Έχουμε όμορφα λουλούδια στο βάζο και θέλουμε να τα διατηρήσουμε όσο γίνεται περισσότερο; Υπάρχουν πολλές "συνταγές" εδώ θα σας πούμε τις λιγότερο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Το άγχος, η έλλειψη χρόνου και γενικότερα ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί άνδρες σήμερα ιδίως μετά την ηλικία των...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron