Αρχική » Φυτά

Το λεμόνι μας θεραπεύει

Το λεμόνι μας θεραπεύει

Παρά τα δεινά του 2ου παγκοσμίου πολέμου, η φύση κατάφερε να ρίξει στο φως μια «θεραπευτική βόμβα» που ακόμη και οι πιο σκεπτικοί επιστήμονες δυσκολεύονται να αρνηθούν. Δεν είναι άλλη από τη λεμονοθεραπεία ή αλλιώς “The master cleanser “ κατά την οποια το λεμόνι φαίνεται ως το παλικάρι, ο άνδρας των φρούτων.
Όλη η τιμή αποδίδεται στον Stanley Burroughs ένα άνθρωπο περα εως πέρα ευλαβή, με αγάπη για το συνάνθρωπο αλλά και τη φύση. Ας δούμε λοιπόν τι κρύβει το υπέροχο λεμόνι και πως το κίτρινο χρώμα του μπορεί να φωτίσει τις σκοτεινές κρύπτες του σώματός μας.

Εν μέρει το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε στηρίζεται στις αρχές της νηστειοθεραπείας και των ωφελών που τη συνοδεύουν. Δεν είναι όμως ο στόχος μας να αναλύσουμε αυτό για να μη κουράσουμε. Πέραν αυτών που ήδη αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα υγείας, η παρακάτω μέθοδος είναι ιδανική για κάποιον που θέλει να κάνει αποτοξίνωση χωρίς να σέρνεται, ακολουθώντας τις καθημερινές διαδικασίες.

Μήπως βγάζετε πολλές ελιές, σπυράκια, λιπώματα; Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας αποθηκεύει συσσωρευμένα απόβλητα στους λεμφαδένες. Είστε έτοιμοι για τη δίαιτα!
Αυτές οι συσσωρεύσεις εκφυλίζονται σε διαφορετικούς βαθμούς προκαλώντας φθορές σε διάφορα όργανα του σώματος ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του ατόμου και τις ευαισθησίες του.

Η κεντρική ιδέα της λεμονοθεραπείας βασίζεται στην επιλεκτική εκκαθάριση του οργανισμού από τα απόβλητα διατηρώντας παράλληλα ένα υγιές και όχι εξασθενημένο σώμα όπως γνωρίζουμε ήδη από τις επιθετικές χημικές θεραπείες ή ακόμη και δίαιτες. Σχετικά πρόσφατα έχει αποδειχθεί ότι το λεμόνι είναι 10,000 φορές πιο ισχυρό από τη χημειοθεραπεία!
Είναι αναρίθμητα τα οφέλη της κατανάλωσης λεμονιού. Και φυσικά του λεμονόνερου: Το λεμονόνερο και τα εκπληκτικά οφέλη του στην υγεία μας!

Η λεμονοθεραπεία άρχισε αρχικά με την θεραπεία πεπτικών ελκών πάνω από 50 χρόνια πριν. Αναπτύχθηκε από τον ίδιο τον Stanley Burroughs, που το δημοσίευσε αρχικά στις αρχές του 1940 και στη συνέχεια το ξαναέφερε στην επιφάνεια με τα βιβλία

Πρώτος που δοκίμασε τη δίαιτα ήταν ο Bob Norman o οποίος βρήκε ανακούφιση από το έλκος μέσα σε μόνο 10 ημέρες.
Ας δούμε το μηχανισμό δράσης για τη θεραπεία του έλκους όπως την περιγράφει και ο ίδιος. Υπάρχει ένα περίβλημα νατρίου στο εσωτερικό του στομάχου το οποίο εμποδίζει τα πεπτικά ένζυμα να το αποδομήσουν όταν είναι ανέπαφο.

Οι τοξίνες ειδικά από τις τροφές που έρχονται από σάρκα έλκουν τα μόρια του περιβλήματος. (Να προσθέσουμε όμως ότι οι τοξίνες γενικότερα εμφανίζονται και από ελλείψεις λόγω επιδείνωσης των κυττάρων. Ο αρχηγός στη δημιουργία αυτών των ελλείψεων δεν είναι άλλος από το stress. Συνήθως το έλκος εμφανίζεται συχνότερα σε ανθρώπους με έντονο στρες και φόρτιση.)

Με τον καιρό τα πεπτικά ένζυμα αρχίζουν να αποδομούν το ίδιο το στομάχι δημιουργώντας πληγή. Εν ολίγοις αυτό είναι το έλκος. Το λεμόνι ουσιαστικά επουλώνει το τοίχωμα και αποβάλει τις τοξίνες και όχι μόνο.
Η λεμονοθεραπεία διαλύει και καταστρέφει όλους τους τύπους των βλαβερών λιπώδων ιστών. Όλες οι βλεννώδεις ασθένειες όπως το κοινό κρυολόγημα, γρίπη, άσθμα, αλλεργίες, ιγμόρειο μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο. Οι διαταραχές στη βλέννα οφείλονται κατά κύριο λόγο στην κατανάλωση τροφών και υγρών που τις δομούν εξ αρχής. Όπως γαλακτοκομικά, σάρκα, συντηρητικά και άλλα.

Πριν προχωρήσετε παρακάτω…
Η παρακάτω δίαιτα έχει αποκλειστικά συμβουλευτικό χαρακτήρα. Οποιοσδήποτε την ακολουθήσει το κάνει με δική του ευθύνη και με τη δική του κρίση. Οι φωτογραφικοί περίπατοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη χρήση της και προτείνουμε σε όσους την κάνουν ή την προτείνουν να συμβουλευτούν και να παρακολουθούνται από τον θεράποντα ιατρό τους.

Λεμονοθεραπεία για ποιον;
-Για να διαλυθούν οι τοξίνες και η συμφόρηση που αυτές προκαλλούν στον οργανισμό.
-Να καθαρίσει η λέμφος σε όλο το σώμα
-Να αποσυμφορηθεί το σώμα από άχρηστα απόβλητα και σκληρές ουσίες στα οστά και τους μύες.
-Να μειωθεί η πίεση και ο ερεθισμός στα νεύρα, τις αρτηρίες και τα αιμοφόρα αγγεία. Κτίζοντας έτσι ένα δυνατό κυκλοφορικό σύστημα.
-Να διατηρηθείτε νέοι και λαμπεροί ανεξαρτήτου ηλικίας

Λεμονοθεραπεία πότε;
-Όταν έχει εμφανισθεί ασθένεια – για οξείες αλλά και χρόνιες καταστάσεις.
-Σε περιπτώσεις που το πεπτικό σύστημα χρειάζεται ξεκούραση και κάθαρση. (Ιπποκράτεια ιατρική για την προστασία του γαστρεντερικού….)
-Στις περιπτώσεις που απαιτείται καλύτερη αφομοίωση και κτίσιμο των ιστών.

Λεμονοθεραπεία για πόσο;
Αρχίστε τη δίαιτα για τουλάχιστον δέκα ημέρες, υπό παρακολούθηση ειδικού πάντα. Μπορεί να φτάσει έως και 40 ημέρες η και ακόμη παραπάνω για πολύ σοβαρές καταστάσεις.

Σημείωση: οι τοξίνες που θα αρχίσουν να κυλούν στον οργανισμό και να αποβάλλονται ενδέχεται να σας προκαλέσουν έντονους πονοκεφάλους. Πριν αρχίσετε τη θεραπεία προτείνουμε να κάνετε μια τουλάχιστον εβδομάδα φρουτοθεραπεία και τροφή με λαχανικά και στη συνέχεια να κάνετε την λεμονοθεραπεία. Αν έχετε κάνει καταχρήσεις γαλακτοκομικών η άλλων βεβαρυμένων σε βλέννη τροφών η πορεία μπορεί να είναι αποκαρδιωτική.

Η συνταγή:
-Σε 10οz (330ml) νερό ρίχνουμε
-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι η κίτρο (lime)
-2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφεντάμι βαθμού B αν βρείτε διαφορετικά βαθμού C
-1/10 κουταλιάς της σούπας πιπέρι καγιέν

Μπορείτε να αναμίξετε τμήμα της φλούδας του λεμονιού να το πολτοποιήσετε μαζί με το χυμό για καλύτερο καθαρτικό αποτέλεσμα.
Πίνουμε από 6-12 τέτοια ποτήρια την ημέρα και μόνον αυτό για το χρονικό διάστημα που έχουμε αποφασίσει. Αν έχουμε αίσθηση πείνας προσθέτουμε από ένα ποτήρι με τη συνταγή.
Όσοι είναι υπέρβαροι βάζουν λιγότερο σφεντάμι, όσοι έχουν αδυναμία βάζουν περισσότερο σφεντάμι.
Πίνουμε παράλληλα άφθονο νερό την ημέρα.
Αν δε βρείτε σφεντάμι μπορείτε να βάλετε μέλι ο Burroughs όμως αντιτίθεται σε αυτό.

Η απόσυρση
1η ημέρα: Αρκετά ποτήρια 8oz (236ml )φρέσκου χυμού από πορτοκάλι.
2η ημέρα: ότι και στην πρώτη προσθέτοντας μια σούπα λαχανικών
3η ημέρα: πορτοκαλάδα το πρωί, σούπα λαχανικών το απόγευμα, λαχανικά φρούτα και σαλατικά το βράδυ.

Το πιπέρι έχει την δυνατότητα συν των άλλων να αποβάλει από τον οργανισμό τις βλεννώδεις ουσίες και τοξίνες. Το λεμόνι δίδει απαραίτητα στοιχεία όπως βιταμίνες, μέταλλα ιχνοστοιχεία, ίνες ενώ το σφεντάμι συν των θρεπτικών συστατικών παρέχει πλούσιους υδατάνθρακες για να έχετε αρκετή ενέργεια. – Παρακαλούμε ανατρέξτε στο πρωτότυπο κείμενο που διατίθεται παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.

Το λεμόνι επίσης μας διδάσκει το πόσες πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν.  Η όξινη γεύση που γίνεται μια αλκαλική λόγχη επαναφέροντας την τάξη στην οξεοβασική ισορροπία του στομάχου, δημιουργεί αμφιβολίες. Πηγαίνοντάς το λίγο παραπέρα,… βλέπει κανείς πως είναι αυτός ο ίδιος ο πόνος και η «ξινίλα» που μας θεραπεύει, προσφέροντάς μας υγεία και φως στη ζωή μας. Η φύση μας διδάσκει καθημερινά…

Πηγή: proionta-tis-fisis.info

Άλλα άρθρα σχετικά με: Φυτά και υγεία, Λεμονιά
Δημοφιλέστερα ΆρθραΑυτό το γνωρίζατε;

 1. Οικονομικές και οικολογικές λύσεις για δροσιά το καλοκαίρι

  Κανείς δεν θέλει να ζεστένεται ή να καίγεται από τις υψηλές θερμοκρασίες κάποιες μέρες του καλοκαιριού και ειδικότερα...

 2. Το λίπος αδυνατίζει;

  Το λίπος αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής μας, αλλά με ένα σημαντικό μειονέκτημα, που βρίσκει το νόημά του...

 3. Πασχαλινές λαμπάδες ... από τα χεράκια σας

  Πασχαλινές λαμπάδες! Όταν ήμασταν μικρά παιδιά περιμέναμε πως και πως από τον νονό ή τη νονά μας, να...

 4. Γιατί στολίζουμε κάθε Χριστούγεννα τα σπίτια μας με τα αλεξανδρινά;

  Η συνήθεια αυτή, προέρχεται από τις ΗΠΑ όταν, πριν 200 περίπου χρόνια, ο πρώτος πρέσβης της Αμερικής στο...

Κήπος προσέλκυσης ζώων

Καλοκαίρι: πως θα προτατέψετε τον σκύλο σας από τη ζέστη

Καλοκαίρι: πως θα προτατέψετε τον σκύλο σας από τη ζέστη

Η ζέστη το καλοκαίρι επηρεάζει όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και τους σκύλους. Ο οργανισμός του είναι το ίδιο ευαίσθητος με τον...

διαβάστε αναλυτικά »

Καλοκαιρινός κήπος

Ο κήπος μας το καλοκαίρι

Ο κήπος μας το καλοκαίρι

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο ελληνικός κήπος είναι στις δόξες του στα μέσα του καλοκαιριού. Αντίθετα, είναι μάλλον θλιβερός, κουρασμένος...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα του καλοκαιριού: ιδιότητες και θερμίδες

Φρούτα του καλοκαιριού: ιδιότητες και θερμίδες

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και μας "κλείνει το μάτι" και τα χωράφια γεμίζουν με εύγευστα και χρωματιστά φρούτα. Τα φρούτα του...

διαβάστε αναλυτικά »

Συμβουλές εσωτερικής κηπουρικής

Κηπουρική μέσα στο σπίτι

Κηπουρική μέσα στο σπίτι

Σας δίνουμε  απλές συμβουλές για το πώς να φυτέψετε τρόφιμα -βότανα και λαχανικά- μέσα στο σπίτι σας.Φυτέψτε “μικρολαχανικά”Ο λόγος για τα λαχανικά...

διαβάστε αναλυτικά »

Συμβουλές βιολογικής κηπουρικής

Καφές για λίπασμα στα φυτά μας

Καφές για λίπασμα στα φυτά μας

Η αλήθεια είναι ότι το κατακάθι του καφέ είναι πλούσιο σε άζωτο ενώ περιέχει και ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, χαλκό και άλλα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Λουλούδια στο σπίτι

Λουλούδια στο σπίτι

Τα φυσικά λουλούδια είναι ένας απλός και οικονομικός τρόπος να φέρετε μία «φρέσκια» διάθεση και ενέργεια στο σπίτι, το κατάστημα, ή στο...

διαβάστε αναλυτικά »

Κηπουρική εσωτερικών κήπων

Πως θα καλλιεργήσουμε βολβούς σε νερό

Πως θα καλλιεργήσουμε βολβούς σε νερό

Ένας παραδοσιακός τρόπος στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική καλλιέργειας βολβών σε σπίτι ήταν η συντήρησή τους σε νερό μέσα σε ειδικά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Το άγχος, η έλλειψη χρόνου και γενικότερα ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί άνδρες σήμερα ιδίως μετά την ηλικία των...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron