Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Κέϊκ

Τσίζκεϊκ με βύσσινο

Τσίζκεϊκ με βύσσινο

Τσίζκεϊκ με βύσσινο, λευκή και μαύρη σοκολάτα! Για μιά ξεχωριστή μέρα!

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά. Χρόνος ψησίματος:10 λεπτά. Μερίδες:10

Υλικά:
Για τη βάση:
300 Γραμμάρια Γκοφρέτες Σοκολάτας
50 Γραμμάρια Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Λιώνουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα τρίβουμε με το βούτυρο.  Τα πιέζουμε σε ένα ταψί με τσέρκι 28 εκατοστών και ψήνουμε τη βάση για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.  Την αφήνουμε να κρυώσει.

Μείγμα από Κρέμα Τυριού:
650 Γραμμάρια
Τυρί Φιλαδέλφεια 500 Ml
Κρέμα γάλακτος 35% 1κ.γ.
Εσάνς Βανίλιας
Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει.  Προσθέτουμε τη βανίλια και το τυρί και τα κτυπάμε.  Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη.

Πρώτη γέμιση:
450 Γραμμάρια Γλυκό Βύσσινο.  Το μισό θα το βάλουμε στο μούλτι με 2 κουταλιές συρόπι να το λιώσουμε.  Το υπόλοιπο θα το στραγγίξουμε και θα το χρησιμοποιήσουμε για το στόλισμα.
Ανακατεύουμε το λιωμένο βύσσινο στη μισή κρέμα τυριών και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Δεύτερη γέμιση:
250 Γραμμάρια Λευκή Σοκολάτα
2 Κουταλιές  Βούτυρο (κοφτές κουταλιές)
100 ml Κρέμα γάλακτος λάιτ
Σε μπαιν Μαρί λιώνουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Ζελατίνη:
1 Φακελάκι Ζελατίνη (ή 1 κουταλιά ή 6 φύλλα ζελατίνης)
½ Κούπα Νερό
Διαλύουμε τη ζελατίνη με το νερό και την αφήνουμε 5 λεπτά να φουσκώσει.
Ανακατεύουμε τη ζελατίνη με τη ζεστή σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει.  Ανακατεύουμε με το μισό μείγμα τυριού, τα κτυπάμε με το μίξερ χειρός για 2 – 3 λεπτά και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Σοκολάτα για γαρνίρισμα:
125 Γραμμάρια Σοκολάτα Κουβερτούρα
100 Ml Κρέμα γάλακτος λάιτ
1 κ.γ. Βούτυρο
Σε μπαιν Μαρί ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να λιώσουν.  Το αφήνουμε να κρυώσει αλλά να μη σφήξει.

Εκτέλεση:
1. Αφού κρυώσει η βάση, ρίχνουμε την πρώτη γέμιση με βύσσινο και τη βάζουμε στο ψυγείο.
2. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε και τη δεύτηερ κρέμα και τις αφήνουμε και τις δύο στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
3. Όταν η δεύτερη κρέμα αρχίσει να πήζει, την ξανακτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει.  Τη βάζουμε πάνω από την κρέμα βύσσινου και τη βάζουμε στο ψυγείο αυτή τη φορά να πήξει κανονικά, περίπου 2 – 3 ώρες.
4. Αφού πήξει το γλυκό και αφού κρυώσει το γλάσο σοκολάτας, το βάζουμε σε κορνέ και σχεδιάζουμε με ακτίνες.  Προσθέτουμε τα βύσσινα εδώ και εκει και με μία οδοντογλυφίδα τραβάμε τη σοκολάτα να γίνουν σχέδια σαν κλαράκ

Πηγή: kopiaste.info









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Λιβελούλη: διανύει τις μεγαλύτερες αποστάσεις στη Γη από κάθε άλλο έντομο

    Πολλά πουλιά και έντομα μεταναστεύουν από ήπειρο σε ήπειρο, όμως «πρωταθλήτρια» μεταξύ των εντόμων ανακηρύσσεται μια μικροσκοπική λιβελούλη,...

  2. Γνωρίζετε γιατί δεν πρέπει να τρέχουμε στο ντους αμέσως μετά τη θάλασσα;

    Το θαλασσινό αλάτι έχει πολλά να προσφέρει στην υγεία μας και είναι ταυτόχρονα ένα φυσικό καλλυντικό!Το θαλασσινό αλάτι...

  3. Το καλάθι της ελληνίδας νοικοκυράς πήρε "φωτιά"

    Στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, βόμβα  βάζει η αύξηση στις τιμές βασικών προϊόντων την ώρα μάλιστα που οι μισθοί έχουν...

  4. Τα μισά λιοντάρια μπορεί να εξαφανιστούν

    Με εξαφάνιση απειλούνται σχεδόν τα μισά από τα 20.000 λιοντάρια της Αφρικής μέσα στην επόμενη 20ετία, σύμφωνα με...

Βιολογική φροντίδα κήπου

Προστασία φυτών με βιολογικό τρόπο

Προστασία φυτών με βιολογικό τρόπο

Σε μια βιολογική καλλιέργεια, είναι φυσικό η προστασία των φυτών από τα διάφορα βλαβερά παράσιτα να γίνεται με βιολογικά μέσα.  Η εφαρμογή...

διαβάστε αναλυτικά »

Φωτισμός κήπου

Βασικές αρχές σχεδιασμού φωτισμού ανάδειξης εξωτερικών χώρων

Βασικές αρχές σχεδιασμού φωτισμού ανάδειξης εξωτερικών χώρων

Βασικό στοιχείο της διαδικασίας σχεδιασμού του εξωτερικού φωτισμού είναι η επιλογή των περιοχών και των στοιχείων του χώρου (κήποι, πέργκολες, γλυπτά, κατασκευές,...

διαβάστε αναλυτικά »

Βασικές τεχνικές – συμβουλές

Φτιάξτε βιοδιασπώμενες γλάστρες

Φτιάξτε βιοδιασπώμενες γλάστρες

Η κατασκευή βιοδιασπώμενων γλαστρών από εφημερίδα είναι μια αρκετά απλή υπόθεση και μια εναλλακτική λύση από τις αγοραστές γλάστρες. Όχι μόνο κάνετε...

διαβάστε αναλυτικά »

Βασικές τεχνικές – συμβουλές

Για γρήγορη ανάπτυξη των δέντρων

Για γρήγορη ανάπτυξη των δέντρων

Όλα τα φυτά χρειάζονται "τον χρόνο τους" για να μεγαλώσουν. Υπάρχει όμως, ένας παραδοσιακός τρόπος με τον οποίο μπορούμε πολύ εύκολα τα δέντρα...

διαβάστε αναλυτικά »

Βασικές τεχνικές – συμβουλές

Γνωρίζετε πως επιλέγουμε τον κατάλληλο Κηπουρό για τον κήπο μας;

Γνωρίζετε πως επιλέγουμε τον κατάλληλο Κηπουρό για τον κήπο μας;

Όσο κι εάν κάποια πράγματα μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας, η παρουσία ενός καλού κηπουρού βοηθάει σίγουρα στο να δώσουμε μία...

διαβάστε αναλυτικά »

Προστασία καλλιεργητή

Οι πρώτες βοήθειες για τους κηπουρούς

Οι πρώτες βοήθειες για τους κηπουρούς

Η κηπουρική δεν έχει μόνο χαρές, έχει και δυσκολίες. Ιδιαίτερα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, η παρατεταμένη παραμονή μας μέσα στον κήπο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Το άγχος, η έλλειψη χρόνου και γενικότερα ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί άνδρες σήμερα ιδίως μετά την ηλικία των...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron