Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Κέϊκ

Τσουρέκι με μήλο

Τσουρέκι με μήλο

Νόστιμο, πρωτότυπο τσουρέκι με μήλο και κανέλα. Ιδανικό για το πρωινό, για τον καφέ ή για κολατσιό στο σχολείο και την δουλειά.

Προετοιμασία: 30 λεπτά και 3 ώρες αναμονή | Μαγείρεμα: 50 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά και 3 ώρες αναμονή. Συνταγή για: 16 μερίδες

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη:
Χλιαρό νερό: 1/2 κούπα
Ηλιέλαιο: 1/3 κούπας (ή άλλο ελαφρύ λάδι)
Μέλι: 85 γρ.
Αυγά: 2 μεγάλα
Αλεύρι: 490 γρ. (περίπου 4 κούπες)
Αλάτι: 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Ξερή μαγιά: 1 κουταλιά σούπας

για τη γέμιση:
Μήλα: 350 γρ. (2 μέτρια προς μεγάλα μήλα)
Τριμμένη κανέλα: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Τριμμένο ξερό τζίντζερ: 1/3 κουταλάκι τσαγιού
Τριμμένο γαρύφαλλο: 1 πρέζα
Ζάχαρη: 50 γρ.
Χτυπημένο αυγό: 1 μικρό για την επάλλειψη

Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε το αλεύρι με την μαγιά και το αλάτι και προσθέτετε το λάδι, το μέλι, το νερό και τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα. Ζυμώνετε την ζύμη στο μίξερ ή στο χέρι για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρετε μια μαλακή, απαλή ζύμη.
2. Σκεπάζετε την ζύμη και την αφήνετε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, για 2 ώρες περίπου. Εν τω μεταξύ, πλένετε τα μήλα, τα κόβετε σε κομμάτια και πετάτε τους σπόρους. Κόβετε σε κύβους 1 - 1,5 εκ. περίπου. Τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι, 22 εκ. περίπου διάμετρο.
3. Πατάτε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και την ανοίγετε σε ελαφρά λαδωμένη επιφάνεια σε φύλλο, 40 Χ 50 εκ. περίπου. Απλώνετε κατά μήκος της μακριάς πλευράς τα μισά μήλα, να πιάσουν το 1/3 περίπου της επιφάνειας. Διπλώνετε τη ζύμη ως τη μέση, με τρόπο, ώστε να σκεπάσει τα μήλα. Απλώνετε τα υπόλοιπα μήλα στην υπόλοιπη ζύμη και διπλώνετε, ώστε να τα κλείσετε κι αυτά. Πατάτε καλά τις άκρες να κλείσουν.
4. Με κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τη ζύμη σε 16 φέτες, τις οποίες βάζετε με την κομμένη επιφάνεια στο ταψί (μην ανησυχείτε αν η γέμιση βγει από την ζύμη). Σκεπάζετε και αφήνετε για άλλη μια ώρα περίπου να φουσκώσει.
5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς.
6. Χτυπάτε το αυγό με μια κουταλιά νερό και αλείφετε το τσουρέκι. Το ψήνετε στο φούρνο για 55 λεπτά.
7. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε 3 - 4 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του. Βγάζετε από το ταψάκι και αφηνετε σε σχάρα να κρυώσει.

Πηγή: radicio.com









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Παγκόσμια διάσκεψη για το Κλίμα

    Εκατόν σαράντα επτά αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα μετάσχουν στις 30 Νοεμβρίου στην έναρξη της Διάσκεψης του Παρισιού...

  2. Θα γίνει δωρεάν διανομή φρούτων από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά

    Στην παραλαβή και διάθεση 21.600 κιλών ακτινιδίων σε 1072 οικογένειες, που αντιστοιχούν σε 2500 άπορα μέλη της Ιεράς...

  3. Και το γάλα σε αναμονή

    Ένα γάλα περιμένει πλέον, σε όλα τα μικρά καταστήματα διατροφής και φούρνους της Κοζάνης, όσους δεν μπορούν να...

  4. Πρωτομαγιάτικο στεφάνι: πως να το φτιάξετε

    Είναι εύκολο να φτιάξετε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι! Είναι παράδοση στην Ελλάδα την Πρωτομαγιά να φτιάχνουμε στεφάνια από λουλούδια...

Βιολογική φροντίδα κήπου

Προστασία φυτών με βιολογικό τρόπο

Προστασία φυτών με βιολογικό τρόπο

Σε μια βιολογική καλλιέργεια, είναι φυσικό η προστασία των φυτών από τα διάφορα βλαβερά παράσιτα να γίνεται με βιολογικά μέσα.  Η εφαρμογή...

διαβάστε αναλυτικά »

Φωτισμός κήπου

Βασικές αρχές σχεδιασμού φωτισμού ανάδειξης εξωτερικών χώρων

Βασικές αρχές σχεδιασμού φωτισμού ανάδειξης εξωτερικών χώρων

Βασικό στοιχείο της διαδικασίας σχεδιασμού του εξωτερικού φωτισμού είναι η επιλογή των περιοχών και των στοιχείων του χώρου (κήποι, πέργκολες, γλυπτά, κατασκευές,...

διαβάστε αναλυτικά »

Βασικές τεχνικές – συμβουλές

Φτιάξτε βιοδιασπώμενες γλάστρες

Φτιάξτε βιοδιασπώμενες γλάστρες

Η κατασκευή βιοδιασπώμενων γλαστρών από εφημερίδα είναι μια αρκετά απλή υπόθεση και μια εναλλακτική λύση από τις αγοραστές γλάστρες. Όχι μόνο κάνετε...

διαβάστε αναλυτικά »

Βασικές τεχνικές – συμβουλές

Για γρήγορη ανάπτυξη των δέντρων

Για γρήγορη ανάπτυξη των δέντρων

Όλα τα φυτά χρειάζονται "τον χρόνο τους" για να μεγαλώσουν. Υπάρχει όμως, ένας παραδοσιακός τρόπος με τον οποίο μπορούμε πολύ εύκολα τα δέντρα...

διαβάστε αναλυτικά »

Βασικές τεχνικές – συμβουλές

Γνωρίζετε πως επιλέγουμε τον κατάλληλο Κηπουρό για τον κήπο μας;

Γνωρίζετε πως επιλέγουμε τον κατάλληλο Κηπουρό για τον κήπο μας;

Όσο κι εάν κάποια πράγματα μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας, η παρουσία ενός καλού κηπουρού βοηθάει σίγουρα στο να δώσουμε μία...

διαβάστε αναλυτικά »

Προστασία καλλιεργητή

Οι πρώτες βοήθειες για τους κηπουρούς

Οι πρώτες βοήθειες για τους κηπουρούς

Η κηπουρική δεν έχει μόνο χαρές, έχει και δυσκολίες. Ιδιαίτερα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, η παρατεταμένη παραμονή μας μέσα στον κήπο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Το άγχος, η έλλειψη χρόνου και γενικότερα ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί άνδρες σήμερα ιδίως μετά την ηλικία των...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron