Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Κέϊκ

Κέϊκ του Αγγέλου (Angel Food Cake)

Κέϊκ του Αγγέλου (Angel Food Cake)

Το Κεικ του Αγγέλου (Angel Food Cake), είναι αφράτο και πολύ ελαφρύ (για εκείνους που προσέχουν την διατροφή τους) καθ'ότι περιέχει μόνο τα ασπράδια και όχι τους κρόκους του αυγού, κατ'επέκταση λοιπόν δεν έχει τόσα λίπη.

Θα χρειαστούμε:
12 ασπράδια απο μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρταρ (χρειάζεται να σταθούν καλά τ ασπράδια και να πάρει όγκο το κεικ παρ'όλα αυτά σε μερικές συνταγές δεν αναφέρεται)
μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
11/4 φλυτζάνι αλεύρι μαλακό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
μισό κουταλάκι εσανς αμυγδάλου
1μιση φλυτζάνι ζάχαρη
πρέζα αλάτι

Και τώρα το φτιάχνουμε:
Για να ξεκινήσουμε αναφέρουμ οτι τον όγκο του το συγκεκριμένο κεικ τον παίρνει απο τ'ασπράδια των αυγών γι'αυτό σιγουρευτείτε οτι τα χτυπάμε σε καθαρό απο λίπη μπολ και τα ασπράδια να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Επίσης να αναφέρουμε οτι η φόρμα που θα το βάλουμε πρέπει να ναι φόρμα κεικ με τον κλασσικό σωλήνα στη μέση.
Αναμειγνύουμε λοιπόν τα ασπράδια των αυγών, το ταρτάρ και το αλάτι. Τα χτυπάμε μεχρι να δέσουν καλά μεταξυ τους.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Με τον ιδιο τρόπο και ανακατευοντας προσθέτουμε την ζάχαρη σιγά-σιγά μεχρι να απορροφηθεί και να ενοποιηθεί όλη.
Τώρα πασπαλίζουμε με δυο κουταλιές σούπας απ το αλεύρι ανακατευοντας και ξανα το ίδιο ανακατεύοντας μεχρι ν απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
Προσθέτουμε τη βανίλια, την εσανς αμυγδάλου και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε αργά.
Το ρίχνουμε στη φόρμα (άλλοι λένε βουτυρωμένη, άλλοι οχι εγω θα βουτύρωνα ελάχιστα) και το ψήνουμε στους 150 για μια ωρίτσα και κάτι ή μεχρι να ξανθύνει απο πάνω.

Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε, το αναποδογυρίζουμε για να μην ''κάτσει'' και το αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα το ξεκολλάμε προσεκτικά (είναι πολύ αφράτο) απ τα τοιχώματα μ'ένα μαχαιράκι και έχουμε πολλές επιλογές διακόσμησης! Εγώ Το κόβω ακριβώς στη μέση (σαν σαντουιτς) και του βάζω μια στρώση μαρμελάδας, ή σαντιγύ, ή κρέμα αραβοσίτου βανίλια και το ξανακαπακώνω απο πάνω!

Τρώγεται γευστικότατα με παγωτό, μούρα, φράουλες και ότι αλλο μπορείτε να φανταστείται! Αν καταναλώνεται αυθημερον μπορείται να το επαλείψετε και όλο με σαντιγύ απο πάνω!

Πηγή: syntages-geyseis.blogspot.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Η σωστή διατροφή των παιδιών στο σχολείο

    Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και ένα από τα θέματα που απασχολεί τους γονείς είναι η διατροφή των...

  2. Φρούτα και λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους για να τα τρώμε;

    Η αλήθεια είναι ότι με την εμφάνιση των θερμοκηπίων μπορούμε και βρίσκουμε όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά...

  3. Καθαρά Δευτέρα: πώς ξεχωρίζουμε τα φρέσκα θαλασσινά

    Όταν λέμε Σαρακοστιανά, εννοούμε κυρίως τα «κεφαλόποδα», δηλαδή χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές και θράψαλα. Επίσης θαλασσινά σαρακοστιανά είναι τα...

  4. Στα χωριά της Ηπείρου επιδρομές λύκων

    Όλο και πιο συχνές γίνονται οι επιδρομές λύκων στα χωριά της Ηπείρου. Μάλιστα καταγράφονται περιπτώσεις όπου αγέλες άγριων...

Φθινοπωρινός κήπος

Άρωμα φθινοπώρου στον κήπο μας

Άρωμα φθινοπώρου στον κήπο μας

Άρωμα φθινοπώρου στον κήπο και το μπαλκόνι μας, με την σωστή φροντίδα. ΟρτανσίαΗ ορτανσία είναι μια πολύ παλιά «γνωστή» του Ελληνα κηπουρού. Κατάγεται...

διαβάστε αναλυτικά »

Βιολογική φροντίδα κήπου

Προστασία φυτών με βιολογικό τρόπο

Προστασία φυτών με βιολογικό τρόπο

Σε μια βιολογική καλλιέργεια, είναι φυσικό η προστασία των φυτών από τα διάφορα βλαβερά παράσιτα να γίνεται με βιολογικά μέσα.  Η εφαρμογή...

διαβάστε αναλυτικά »

Φωτισμός κήπου

Βασικές αρχές σχεδιασμού φωτισμού ανάδειξης εξωτερικών χώρων

Βασικές αρχές σχεδιασμού φωτισμού ανάδειξης εξωτερικών χώρων

Βασικό στοιχείο της διαδικασίας σχεδιασμού του εξωτερικού φωτισμού είναι η επιλογή των περιοχών και των στοιχείων του χώρου (κήποι, πέργκολες, γλυπτά, κατασκευές,...

διαβάστε αναλυτικά »

Βασικές τεχνικές – συμβουλές

Φτιάξτε βιοδιασπώμενες γλάστρες

Φτιάξτε βιοδιασπώμενες γλάστρες

Η κατασκευή βιοδιασπώμενων γλαστρών από εφημερίδα είναι μια αρκετά απλή υπόθεση και μια εναλλακτική λύση από τις αγοραστές γλάστρες. Όχι μόνο κάνετε...

διαβάστε αναλυτικά »

Βασικές τεχνικές – συμβουλές

Για γρήγορη ανάπτυξη των δέντρων

Για γρήγορη ανάπτυξη των δέντρων

Όλα τα φυτά χρειάζονται "τον χρόνο τους" για να μεγαλώσουν. Υπάρχει όμως, ένας παραδοσιακός τρόπος με τον οποίο μπορούμε πολύ εύκολα τα δέντρα...

διαβάστε αναλυτικά »

Προστασία καλλιεργητή

Οι πρώτες βοήθειες για τους κηπουρούς

Οι πρώτες βοήθειες για τους κηπουρούς

Η κηπουρική δεν έχει μόνο χαρές, έχει και δυσκολίες. Ιδιαίτερα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, η παρατεταμένη παραμονή μας μέσα στον κήπο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Το άγχος, η έλλειψη χρόνου και γενικότερα ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί άνδρες σήμερα ιδίως μετά την ηλικία των...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron