Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Πίτες

Πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι

Πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι

Ας φτιάξουμε μια γλυκιά πατσαβουρόπιτα. Κατάγεται από την ήπειρο και φυσικά την απολαμβάνουμε και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η πατσαβουρόπιτα πήρε το όνομά της από τα σουρωμένα φύλλα κρούστας που θα χρησιμοποιήσουμε. Σήμερα θα την φτιάξουμε με μια πάρα πολύ εύκολη κρέμα με γιαούρτι.

Τι θα χρειαστείς
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά χρυσή ζύμη
200γραμ. γιαούρτι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
6 αυγά
20γραμ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
 Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 φλούδα λεμόνι
Χυμό από μισό λεμόνι

Πως θα το φτιάξεις
Ξεκινάμε ανακατεύοντας τα αυγά με την ζάχαρη. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης και την άλλη μισή την κρατάμε για να την χρησιμοποιήσουμε για το σιρόπι. Τα αφήνουμε να χτυπηθούν για αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Είναι έτοιμο να προσθέσουμε και το γιαούρτι. Έχουμε ετοιμάσει μίγμα με μπέικιν πάουντερ και βανίλια και στην συνέχεια προσθέτουμε και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε λίγο ακόμα την κρέμα μας και είναι έτοιμη.

Τώρα απλώνουμε την κρέμα μας στα φύλλα κρούστας. Σας υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να έχετε βγάλει τα φύλλα κρούστας από την κατάψυξη, τουλάχιστον μια ώρα πριν από την χρήση, για να μπορούμε να το χειριστούμε. Το πακέτο μέσα έχει 14-15 φύλλα. Στην συγκεκριμένη συνταγή εσείς μπορείτε να βάλετε όσα θέλετε ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού σας. Θυμηθείτε ότι σε αυτήν την πίτα το μυστικό είναι να μην έχει σχήμα. Βάζουμε ένα φύλλο και προσθέτουμε λίγη κρέμα. Στην συνέχεια κάνουμε το φύλλο ρολό και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.

Την συγκεκριμένη κρέμα μπορείτε να την αρωματίσετε με ότι θέλετε. Μπορείτε να βάλετε ξύσμα από πορτοκάλι, κανέλα οτιδήποτε θέλετε εσείς. Όση κρέμα σας έχει περισσέψει την περιχύνετε από πάνω στο ταψί. Είμαστε έτοιμη να ψήσουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Όσο ψήνετε η πίτα είμαστε έτοιμη να φτιάξουμε το σιρόπι για να την αρωματίσουμε με νερό, ζάχαρη, φλούδα και χυμό λεμονιού.

Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την φλούδα και τον χυμό λεμονιού. Αφού πάρει βράση θα τα αφήσουμε για 5 λεπτά ακόμη για να δέσει. Θα το αποσύρουμε από την φωτιά και θα το αφήσουμε να κρυώσει λιγάκι, ώστε να υπάρχει διαφορετική θερμοκρασία από την καυτή πίτα που θα βγει από τον φούρνο.

Έτοιμη και η γλυκιά πατσαβουρόπιτα τα τελευταία 3 λεπτά την αφήσαμε λίγο στο γκριλ για να ροδίσει από πάνω και να πάρει αυτό το υπέροχο χρώμα που βλέπετε. Τώρα την περιχύνουμε με το σιρόπι το οποίο έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι έτοιμη. Θα πρέπει να ξέρετε ότι είναι ιδανική για πρωινό ή για επιδόρπιο και μπορούμε να την συνοδέψουμε με παγωτό.

 

Πηγή:joytv.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Ανακύκλωσε! Κάν’ το τρόπο ζωής

    Με σύνθημα: «Ανακύκλωσε! Κάν’ το τρόπο ζωής», διοργανώνουμε δράση ανακύκλωσης, το Σάββατο 23 Μαΐου, από τις 10 το...

  2. Στη διατήρηση των υγρότοπων μας το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

    Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στο πλαίσιο του πολυετούς ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου του για την ελληνική φύση,...

  3. Τι μπορούμε να κάνουμε το ληγμένο γιαούρτι

    Έχετε στο ψυγείο σας γιαούρτι και δεν προλάβατε να το καταναλώσετε όλο πριν λήξει; Δείτε τις τέσσερις φανταστικές...

  4. Τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα φυτά

    Είναι τα πιο όμορφα φυτά για τα χριστούγεννα. Σίγουρα δίνουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Ας δούμε ποιά είναι: Αλεξανδρινό (Ποϊνσέτια)Το...

Αυτό το γνωρίζατε;

Τροφές κατά των ιώσεων

Τροφές κατά των ιώσεων

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «British Medical Journal» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ίσως δεν είναι πολύ καλή ιδέα να...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Τι να βάλω στο τραπέζι τον Ιανουάριο: Πράσο

Τι να βάλω στο τραπέζι τον Ιανουάριο: Πράσο

Το πράσο είναι λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και χωρίς καθόλου λίπος, ιδανικό για τα χειμωνιάτικα πιάτα σας. Άλλωστε ο χειμώνας είναι...

διαβάστε αναλυτικά »

Χρήσιμα και απαραίτητα

Καυσόξυλα: ποιά δέντρα είναι κατάλληλα

Καυσόξυλα: ποιά δέντρα είναι κατάλληλα

Το οξύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα του ελληνικού Χειμώνα, όπως ακριβώς το αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στα νοικοκυριά αλλά και στους...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Τροφές του χειμώνα που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε!

Τροφές του χειμώνα που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε!

Ας δούμε τις τροφές της εποχής που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις...Το ήξερες πως αν διαλέγεις τα τρόφιμα που βάζεις στο τραπέζι...

διαβάστε αναλυτικά »

Σχεδιασμός κήπου άγριας φύσης

Σαλιγκάρια στον κήπο; υπάρχουν λύσεις!

Σαλιγκάρια στον κήπο; υπάρχουν λύσεις!

Σίγουρα κάποιοι αηδιάζουν με την εικόνα τους και άλλοι πάλι λιγουρεύονται στην λέξη… σαλιγκάρι! Αν λοιπόν, έχει γεμίσει ο κήπος ή τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Λουλούδια & φυτά σε γλάστρα

Φυτό κατάλληλο για γραφείο

Φυτό κατάλληλο για γραφείο

Θέλετε να αγοράσετε ένα όμρφο φυτό για το γραφείο αλλά δεν ξέρετε ποιό;  Βάλε κέντια στον χώρο σας! Κομψή, αεράτη, επιβλητική, η...

διαβάστε αναλυτικά »

Βιολογική φροντίδα κήπου

Προστασία φυτών με βιολογικό τρόπο

Προστασία φυτών με βιολογικό τρόπο

Σε μια βιολογική καλλιέργεια, είναι φυσικό η προστασία των φυτών από τα διάφορα βλαβερά παράσιτα να γίνεται με βιολογικά μέσα.  Η εφαρμογή...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron