Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Κέϊκ

Μηλόπιτα Napoleon

Μηλόπιτα Napoleon

Μηλόπιτα Napoleon! Napoleon έχει επικρατήσει να ονοµάζονται τα γλυκά και αλµυρά παρασκευάσµατα στα οποία τα υλικά µπαίνουν σε στρώσεις.

Υλικά

Ζύμη
240 γρ. βούτυρο αγελάδος(ή 180 γρ. βούτυρο και 60 γρ. μαργαρίνη)
160 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος

Γέμιση
2 κόκκινα μήλα μεσαίου μεγέθους
1 ξινόμηλο μεσαίου μεγέθους
2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος
ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
κανέλα σε σκόνη (για πασπάλισμα)

Μερίδες 10. Προετοιμασία 1 ώρα Αναμονή 1 ώρα Ψήσιμο 30΄

Διαδικασία

Ζύμη:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο (μαζί με τη μαργαρίνη, αν χρησιμοποιήσουμε) και την άχνη και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα, με το φτερό. Μόλις το μείγμα αρχίσει να αφρατεύει, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου φουσκώσει και ασπρίσει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε κι αυτά στον κάδο του μίξερ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε τα σποράκια βανίλιας (τα οποία βγάζουμε μέσα από το κλωναράκι, σέρνοντας τη λεπίδα ενός μαχαιριού στο εσωτερικό της) και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Σταματάμε το μίξερ και χωρίζουμε τη ζύμη στα 4. Πλάθουμε 4 μπάλες, τις τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα ζύμης σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου περίπου 20 εκ. και πάχους περίπου 1/2 εκ. Μεταφέρουμε κάθε φύλλο σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, και το ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αν ο φούρνος μας είναι αρκετά μεγάλος, μπορούμε να ψήνουμε ταυτόχρονα περισσότερα από ένα φύλλα, σε διαφορετικά ταψιά και ράφια. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Γέμιση:

Καθαρίζουμε όλα τα μήλα, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά (δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό) έως ότου εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν τα μήλα. Προσθέτουμε τα σποράκια βανίλιας που έχουμε βγάλει από το κλωναράκι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συναρμολόγηση: Μοιράζουμε τη γέμιση πάνω στα τρία ψημένα φύλλα και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο, πάνω σε μια πιατέλα, και τα σκεπάζουμε με το τέταρτο φύλλο (αυτό που δεν έχουμε αλείψει με γέμιση). Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Πηγή:glykesistories.gr
 









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Αναψυκτικά: κάνουν κακό στα παιδιά

    Σε κάθε οικογενειακό τραπέζι ή έξοδο στην ταβέρνα, μαζί με τους μεγάλους, τα παιδιά απολαμβάνουν κι εκείνα το...

  2. Κατσίκες στην οροφή του εστιατορίου

    Το “Al Johnson’s” είναι μια οικογενειακή σουηδική επιχείρηση στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, γνωστό για την... αυθεντική σουηδική κουζίνα...

  3. Τα φρούτα του Φθινοπώρου

    Με γλυκιά κόκκινη σάρκα και «τροφή των αγγέλων» κατά τον Μαρκ Τουέιν, τα καρπούζια είναι πλούσια σε  βιταμίνη...

  4. Το μεσογειακό φυτό που στολίζει το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας

    Ξέρετε το μεσογειακό φυτό που στολίζει όμορφα το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας;Είναι τα κλαδιά σχίνου με τα κρεμοκλαδή πράσινα...

Συμβουλές εσωτερικής κηπουρικής

Κηπουρική μέσα στο σπίτι

Κηπουρική μέσα στο σπίτι

Σας δίνουμε  απλές συμβουλές για το πώς να φυτέψετε τρόφιμα -βότανα και λαχανικά- μέσα στο σπίτι σας.Φυτέψτε “μικρολαχανικά”Ο λόγος για τα λαχανικά...

διαβάστε αναλυτικά »

Συμβουλές βιολογικής κηπουρικής

Καφές για λίπασμα στα φυτά μας

Καφές για λίπασμα στα φυτά μας

Η αλήθεια είναι ότι το κατακάθι του καφέ είναι πλούσιο σε άζωτο ενώ περιέχει και ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, χαλκό και άλλα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Η αλλεργία είναι η αντίδραση του οργανισμού σε κάποιες ουσίες, τα λεγόμενα αλλεργιογόνα. Τα αλλεργιογόνα είναι χημικές ενώσεις που εισέρχονται στο ανθρώπινο...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Λουλούδια στο σπίτι

Λουλούδια στο σπίτι

Τα φυσικά λουλούδια είναι ένας απλός και οικονομικός τρόπος να φέρετε μία «φρέσκια» διάθεση και ενέργεια στο σπίτι, το κατάστημα, ή στο...

διαβάστε αναλυτικά »

Κηπουρική εσωτερικών κήπων

Πως θα καλλιεργήσουμε βολβούς σε νερό

Πως θα καλλιεργήσουμε βολβούς σε νερό

Ένας παραδοσιακός τρόπος στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική καλλιέργειας βολβών σε σπίτι ήταν η συντήρησή τους σε νερό μέσα σε ειδικά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυσικός έλεγχος ζώων

Γάτες και φυτά… μία σχέση αγάπης και μίσους!

Γάτες και φυτά… μία σχέση αγάπης και μίσους!

Στις γάτες αρέσει να μασουλάνε χόρτα , για αυτό αν επιθυμείς να μην καταστρέφουν τις γλάστρες σου μπορείς να αγοράσεις ειδικά γλαστράκια...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Τροφές κατά των ιώσεων

Τροφές κατά των ιώσεων

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «British Medical Journal» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ίσως δεν είναι πολύ καλή ιδέα να...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Το άγχος, η έλλειψη χρόνου και γενικότερα ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί άνδρες σήμερα ιδίως μετά την ηλικία των...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron