Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Κέϊκ

Μηλόπιτα Napoleon

Μηλόπιτα Napoleon

Μηλόπιτα Napoleon! Napoleon έχει επικρατήσει να ονοµάζονται τα γλυκά και αλµυρά παρασκευάσµατα στα οποία τα υλικά µπαίνουν σε στρώσεις.

Υλικά

Ζύμη
240 γρ. βούτυρο αγελάδος(ή 180 γρ. βούτυρο και 60 γρ. μαργαρίνη)
160 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος

Γέμιση
2 κόκκινα μήλα μεσαίου μεγέθους
1 ξινόμηλο μεσαίου μεγέθους
2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος
ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
κανέλα σε σκόνη (για πασπάλισμα)

Μερίδες 10. Προετοιμασία 1 ώρα Αναμονή 1 ώρα Ψήσιμο 30΄

Διαδικασία

Ζύμη:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο (μαζί με τη μαργαρίνη, αν χρησιμοποιήσουμε) και την άχνη και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα, με το φτερό. Μόλις το μείγμα αρχίσει να αφρατεύει, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου φουσκώσει και ασπρίσει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε κι αυτά στον κάδο του μίξερ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε τα σποράκια βανίλιας (τα οποία βγάζουμε μέσα από το κλωναράκι, σέρνοντας τη λεπίδα ενός μαχαιριού στο εσωτερικό της) και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Σταματάμε το μίξερ και χωρίζουμε τη ζύμη στα 4. Πλάθουμε 4 μπάλες, τις τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα ζύμης σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου περίπου 20 εκ. και πάχους περίπου 1/2 εκ. Μεταφέρουμε κάθε φύλλο σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, και το ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αν ο φούρνος μας είναι αρκετά μεγάλος, μπορούμε να ψήνουμε ταυτόχρονα περισσότερα από ένα φύλλα, σε διαφορετικά ταψιά και ράφια. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Γέμιση:

Καθαρίζουμε όλα τα μήλα, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά (δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό) έως ότου εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν τα μήλα. Προσθέτουμε τα σποράκια βανίλιας που έχουμε βγάλει από το κλωναράκι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συναρμολόγηση: Μοιράζουμε τη γέμιση πάνω στα τρία ψημένα φύλλα και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο, πάνω σε μια πιατέλα, και τα σκεπάζουμε με το τέταρτο φύλλο (αυτό που δεν έχουμε αλείψει με γέμιση). Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Πηγή:glykesistories.gr
 









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Aναπαραγωγή φυτών στην ΕΕ, «έσωσε» εκατομμύρια εκτάρια επιπλέον γης

    Η πανευρωπαϊκή Ένωση Αγροτών (Copa-Cogeca), δήλωσε την Πέμπτη (28 Ιουλίου) ότι η καινοτομία στην αναπαραγωγή των φυτών θα...

  2. Γνωρίζετε τί πρέπει να τρώτε;

    Αν αναρωτηθήκατε ποτέ αν χρειάζεται να κάνετε αλλαγές στην διατροφή σας, ώστε να προφυλάξετε την υγεία σας, τα...

  3. Φρούτα και λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους για να τα τρώμε;

    Η αλήθεια είναι ότι με την εμφάνιση των θερμοκηπίων μπορούμε και βρίσκουμε όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά...

  4. Πεζογέφυρα για τις... αρκούδες στην Ουάσινγκτον!

    Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μεταφορών της Πολιτείας, ο «πράσινος διάδρομος» των ζώων θα περνά πάνω από τον Διαπολιτειακό...

Λουλούδια & φυτά σε γλάστρα

Φυτό κατάλληλο για γραφείο

Φυτό κατάλληλο για γραφείο

Θέλετε να αγοράσετε ένα όμρφο φυτό για το γραφείο αλλά δεν ξέρετε ποιό;  Βάλε κέντια στον χώρο σας! Κομψή, αεράτη, επιβλητική, η...

διαβάστε αναλυτικά »

Βασικές αρχές σχεδιασμού στυλ

Τί στυλ κήπου να δημιουργήσω;

Τί στυλ κήπου να δημιουργήσω;

Η σχεδίαση του κήπου μας μπορεί πρωτότυπα να βασιστεί σε ένα συγκεκριμένο θέμα, το οποίο μπορεί να αποτελεί προϊόν φαντασίας ή κάποια...

διαβάστε αναλυτικά »

Φθινοπωρινός κήπος

Άρωμα φθινοπώρου στον κήπο μας

Άρωμα φθινοπώρου στον κήπο μας

Άρωμα φθινοπώρου στον κήπο και το μπαλκόνι μας, με την σωστή φροντίδα. ΟρτανσίαΗ ορτανσία είναι μια πολύ παλιά «γνωστή» του Ελληνα κηπουρού. Κατάγεται...

διαβάστε αναλυτικά »

Βιολογική φροντίδα κήπου

Προστασία φυτών με βιολογικό τρόπο

Προστασία φυτών με βιολογικό τρόπο

Σε μια βιολογική καλλιέργεια, είναι φυσικό η προστασία των φυτών από τα διάφορα βλαβερά παράσιτα να γίνεται με βιολογικά μέσα.  Η εφαρμογή...

διαβάστε αναλυτικά »

Φωτισμός κήπου

Βασικές αρχές σχεδιασμού φωτισμού ανάδειξης εξωτερικών χώρων

Βασικές αρχές σχεδιασμού φωτισμού ανάδειξης εξωτερικών χώρων

Βασικό στοιχείο της διαδικασίας σχεδιασμού του εξωτερικού φωτισμού είναι η επιλογή των περιοχών και των στοιχείων του χώρου (κήποι, πέργκολες, γλυπτά, κατασκευές,...

διαβάστε αναλυτικά »

Βασικές τεχνικές – συμβουλές

Φτιάξτε βιοδιασπώμενες γλάστρες

Φτιάξτε βιοδιασπώμενες γλάστρες

Η κατασκευή βιοδιασπώμενων γλαστρών από εφημερίδα είναι μια αρκετά απλή υπόθεση και μια εναλλακτική λύση από τις αγοραστές γλάστρες. Όχι μόνο κάνετε...

διαβάστε αναλυτικά »

Βασικές τεχνικές – συμβουλές

Για γρήγορη ανάπτυξη των δέντρων

Για γρήγορη ανάπτυξη των δέντρων

Όλα τα φυτά χρειάζονται "τον χρόνο τους" για να μεγαλώσουν. Υπάρχει όμως, ένας παραδοσιακός τρόπος με τον οποίο μπορούμε πολύ εύκολα τα δέντρα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron