Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Σούπες

Ρεβύθια Σούπα

Ρεβύθια Σούπα

Νόστιμη και εύκολη σούπα Ρεβύθια

ΥΛΙΚΑ:
250 γρ. ρεβύθια
1 κουτάλι της σούπας μαγειρική σόδα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 5′ και 12 ώρες περίπου για το μούλιασμα, Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 20′, Κόστος: 1€

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν και να φουσκώσουν σε ένα μπολ με ζεστό νερό και τη μαγειρική σόδα.
Σουρώνουμε τα ρεβύθια, τα ξεπλένουμε καλά και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15′.
Μόλις περάσουν τα 15′, σουρώνουμε και ξεπλένουμε ξανά τα ρεβύθια. Τα ρίχνουμε και πάλι στην κατσαρόλα και συμπληρώνουμε ζεστό νερό τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα ρεβύθια. Ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε τα ρεβύθια να βράσουν σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσουν,δηλαδή για 1 ώρα περίπου.

Info: Ο χρόνος βρασμού μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα των ρεβυθιών!
Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε.
Info: Προσέχουμε δοκιμάζοντας πόσο αλάτι θα ρίξουμε γιατί και ο κύβος είναι αλμυρός!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

 

 

Πηγή:foodtrails.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Διατροφή και επιστροφή στα θρανία

    Μαυρισμένοι και χορτασμένοι από θάλασσα, βουτιές και καρπούζι έρχεται ο Σεπτέμβρης να μας θυμίσει τις σχολικές μας υποχρεώσεις....

  2. Μάιος στο αγρόκτημα και στον κηπο

    Μάϊος και είμαστε για τα καλά στην Άνοιξη. Η φύση αναγεννιέται και γιορτάζει. Τα πάντα είναι ανθισμένα και...

  3. Πως φτιάχνουμε πρωτομαγιάτικο στεφάνι

    Η παράδοση λέει πως την πρωτομαγιά φτιάχνουμε στεφάνια με λουλούδια, τα οποία κρεμάμε στην εξώπορτα μας.Υπάρχουν πολλοί τρόποι...

  4. Η συμφωνία για το κλίμα βάζει τον θερμοστάτη στους 2 βαθμούς

    Ολοκληρώνοντας μια διαδικασία που ξεκίνησε στη Σύνοδο του Ρίο το 1992, σχεδόν σύσσωμη η διεθνής κοινότητα δεσμεύτηκε το...

Η κηπουρική ανά περιοχές

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Η Δάφνη: το αγαπημένο φυτών θέων και ανθρώπων! Εχει μια μοιρωδιά γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη, που σε κάνει να χάνεσαι μεσα στα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ή σκίνος (schinus),  καταπράσινος θάμνος όλο το χρόνο (αειθαλής). Είναι Μεσογειακό φυτό που το βρίσκεις σε όλη την Ελλάδα. Το συνηθισμένο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Η ομορφιά δεν είναι πάντα δαπανηρή ιστορία! Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Οι φρέζες είναι υπέροχες και μας αρέσουν. Οι φρέζες είναι φυτό εποχιακό και πολυετές. Είναι μικροί βολβοί, που τους φυτεύεις το φθινόπωρο...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron