Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Κέϊκ

Το Αυστραλιανό Γλυκό: Lamingtons

Το Αυστραλιανό Γλυκό: Lamingtons

Το Lamington είναι το ανέκαθεν αγαπημένο και παραδοσιακό γλύκισμα των Αυστραλών! Αφράτο κέικ κομμένο σε μεγάλους κύβους, με ελαφριά σοκολατένια επικάλυψη και πασπαλισμένο με καρύδα. Οι εικασίες για την αρχική του δημιουργία είναι πολλές αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα πεντανόστιμο γλυκό!

Προετοιμασία: 01h 30min - Μερίδες: 20

Υλικά:
Για το κέικ
130 gr. - ζάχαρη
115 gr. - βούτυρο
3 - αυγά
125 ml. - γάλα φρέσκο
280 gr. - αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 gr. - κόρν φλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού - baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού - σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού - αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού - εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
350 gr. - ζάχαρη άχνη
50 gr. - κακάο άγλυκο
90 ml. - γάλα εβαπορέ
40 gr. - βούτυρο
Επιπλέον θα χρειστείτε
150 gr. - Ινδοκάρυδο

Οδηγίες:
Το Κέικ
Βήμα 1: Αφήνετε τα αυγά και το βούτυρο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Βήμα 2: Στο μίξερ χτυπήστε το βούτυρο για 1 λεπτό, προσθέστε την ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε το μείγμα μέχρι να αφρατέψει.
Βήμα 3: Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά, την βανίλια και χαμηλώστε την θερμοκρασία.
Βήμα 4: Σε ένα μπώλ κοσκινίζετε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το baking powder, την σόδα και το αλάτι.
Βήμα 5: Προσθέστε εναλλάξ το μείγμα με το κοσκινισμένο αλεύρι και το γάλα, χτυπώντας στην χαμηλότερη ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 6: Αδειάστε το μείγμα σε τετράγωνο (περίπου 30 εκατοστών) ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήστε για περίπου 35 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
Βήμα 7: Αφήστε το κέικ 10 λεπτά, το ξεφορμάρετε το επάνω σε μια σχάρα, αφήνοντάς το να κρυώσει πολύ καλά.
Βήμα 8: Ακουμπήστε το κέικ σε μια επιφάνεια κοπής και με ένα μαχαίρι, κόψτε τις άκρες.
Βήμα 9: Χωρίζετε το κέικ σε τετράγωνα κομμάτια, μεγέθους 4 επί 4 εκατοστών, για να χωρίσετε τέλεια και ομοιόμορφα τα κομμάτια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφίδες για οδηγό ή να χαράξετε πρώτα το κέικ!
Βήμα 10: Αποθηκεύετε τα κομμάτια του κέικ σε ένα δοχείο με καπάκι, αφού πρώτα καλύψετε με μεμβράνη, έτσι ώστε να μην στεγνώσουν τα κομμάτια του κέικ, αφήστε το κέικ 1 ώρα στο ψυγείο.

Η επικάλυψη
Βήμα 1: Σε μπαίν μαρί βάζετε το κακάο κοσκινισμένο και όλα τα υλικά για το γλάσο, τα ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα ρευστό μείγμα. Αφήνετε το μείγμα 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του
Βήμα 2: Βουτάτε τα κομμάτια του κέικ, καλύπτωντάς τα με το γλάσο παντού και τα ακουμπάτε σε μια σχάρα για 5-10 λεπτά να στεγνώσει το γλάσο.
Βήμα 3: Βάλτε το ινδοκάρυδο σε βαθύ μπωλ, κυλήστε μέσα κομμάτια του κέικ και καλύψτε τα από όλες τις πλευρές.

Αποθηκεύστε τα Lamingtons σε αεροστεγές δοχείο, ώστε να κρατηθούν μαλακά και αφράτα ή να τα τυλίξετε καλύψετε με μεμβράνη! ~ Αυτή είναι η βασική συνταγή για lamingtons, εσείς αν θέλετε μπορείτε να πειραματιστείτε με τις γεύσεις του κέικ, προσθέτοντας αρωματικά, ξύσματα εσπεριδοειδών ή μπαχαρικά που σας αρέσουν.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Το διαβάσαμε στο .gluko.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Πως πρέπει να στήβεις το λεμόνι

    Το λεμόνι είναι κάτι που χρησιμοποιείς στα φαγητά, στα γλυκά, στις σαλάτες…Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί τι κάνεις λάθος και...

  2. Κάντε το πλυντήριο σας να λάμπει και να μυρίζει υπέροχα

    Ξέρετε πως είναι να έχετε μόλις πλύνει τα ρούχα σας αλλά αυτά πάλι να μυρίζουν, και μάλιστα περίεργα;...

  3. Από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης, απομάκρυνση των λύκων και των αρκούδων

    Mία ακόμη «σημαντική νίκη της κοινωνίας των πολιτών που υποστήριξε μαζικά το αίτημα του "Αρκτούρου" για την απομάκρυνση...

  4. Μπύρα: νωρίτερα το «πικρό ποτήρι» του επιπλέον φόρου

    Μετά την επίσπευση της εφαρμογής του τέλους σταθερής τηλεφωνίας, σειρά είχε και η μπύρα. Με νομοτεχνική βελτίωση επισπεύδεται...

Φθινοπωρινός κήπος

Άρωμα φθινοπώρου στον κήπο μας

Άρωμα φθινοπώρου στον κήπο μας

Άρωμα φθινοπώρου στον κήπο και το μπαλκόνι μας, με την σωστή φροντίδα. ΟρτανσίαΗ ορτανσία είναι μια πολύ παλιά «γνωστή» του Ελληνα κηπουρού. Κατάγεται...

διαβάστε αναλυτικά »

Βιολογική φροντίδα κήπου

Προστασία φυτών με βιολογικό τρόπο

Προστασία φυτών με βιολογικό τρόπο

Σε μια βιολογική καλλιέργεια, είναι φυσικό η προστασία των φυτών από τα διάφορα βλαβερά παράσιτα να γίνεται με βιολογικά μέσα.  Η εφαρμογή...

διαβάστε αναλυτικά »

Φωτισμός κήπου

Βασικές αρχές σχεδιασμού φωτισμού ανάδειξης εξωτερικών χώρων

Βασικές αρχές σχεδιασμού φωτισμού ανάδειξης εξωτερικών χώρων

Βασικό στοιχείο της διαδικασίας σχεδιασμού του εξωτερικού φωτισμού είναι η επιλογή των περιοχών και των στοιχείων του χώρου (κήποι, πέργκολες, γλυπτά, κατασκευές,...

διαβάστε αναλυτικά »

Βασικές τεχνικές – συμβουλές

Φτιάξτε βιοδιασπώμενες γλάστρες

Φτιάξτε βιοδιασπώμενες γλάστρες

Η κατασκευή βιοδιασπώμενων γλαστρών από εφημερίδα είναι μια αρκετά απλή υπόθεση και μια εναλλακτική λύση από τις αγοραστές γλάστρες. Όχι μόνο κάνετε...

διαβάστε αναλυτικά »

Βασικές τεχνικές – συμβουλές

Για γρήγορη ανάπτυξη των δέντρων

Για γρήγορη ανάπτυξη των δέντρων

Όλα τα φυτά χρειάζονται "τον χρόνο τους" για να μεγαλώσουν. Υπάρχει όμως, ένας παραδοσιακός τρόπος με τον οποίο μπορούμε πολύ εύκολα τα δέντρα...

διαβάστε αναλυτικά »

Προστασία καλλιεργητή

Οι πρώτες βοήθειες για τους κηπουρούς

Οι πρώτες βοήθειες για τους κηπουρούς

Η κηπουρική δεν έχει μόνο χαρές, έχει και δυσκολίες. Ιδιαίτερα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, η παρατεταμένη παραμονή μας μέσα στον κήπο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Το άγχος, η έλλειψη χρόνου και γενικότερα ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί άνδρες σήμερα ιδίως μετά την ηλικία των...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron