Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Με ρύζι

Ριζότο με Λαχανικά

Ριζότο με Λαχανικά

Ανοιξιάτικο Ριζότο με Λαχανικά

Υλικά για 2 μερίδες
1 μερίδα Σπιτικό Ζωμό Λαχανικών της Knorr
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (για στιφάδο) ψιλοκομμένο
1/2 πορτοκαλί ή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
175 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
100 ml λευκό κρασί
1/2 καρότο ψιλοκομμένο
75 γρ. κουκιά
1/2 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
50γρ. σπαράγγια ψιλοκομμένα 50 γρ. αρακά
2 κουτ. της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
15 γρ. Flora Soft με βούτυρο

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά. Χρόνος μαγειρέματος 18–22 λεπτά
 

Εκτέλεση
Πρώτα ας φτιάξουμε το ζωμό μας. Ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα 500 ml νερό και διαλύστε σε αυτό μια μερίδα Σπιτικό Ζωμό Λαχανικών της Knorr. Ανακατεύεστε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί καλά.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με βαθύ πάτο. Προσθέστε την πορτοκαλί πιπεριά και τα κρεμμυδάκια και αφήστε τα να τσιγαριστούν σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά. Ανακατεύστε συχνά τα λαχανικά ώστε να μαλακώσουν αλλά χωρίς να ψηθούν. Με τον τρόπο αυτό αφαιρούμε την υγρασία που έχουν τα λαχανικά και αφήνουμε να αναδυθεί η φυσική γλυκύτητα που έχουν.
Προσθέστε το ρύζι και ανακατεύστε το καλά με τα λαχανικά. Προσθέστε το ελαιόλαδο ώστε να καλύψει το ριζότο μας.
Ρίχνουμε στο ρύζι το λευκό κρασί και το αφήνουμε να βράσει. Αφήστε το κρασί να βράσει για 2 λεπτά ώστε να φύγει η οξύτητά του. Ανακατεύετε διαρκώς το ρύζι σας ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα. Το ανακάτεμα του ρυζιού είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για να μαγειρευτεί σωστά το ριζότο.
Προσθέστε στο ρύζι περίπου τα 100 ml από το ζωμό που είχαμε φτιάξει και ανακατεύστε καλά. Στη συνέχεια προσθέστε τα καρότα και τα κουκιά και συνεχίστε να ανακατεύετε για 3 λεπτά ακόμα. Προσθέστε άλλα 100ml από το ζωμό και ανακατεύστε για 3 λεπτά ακόμα. Τέλος, προσθέστε άλλα 100 ml από το ζωμό και ανακατεύεστε και πάλι για 3 λεπτά.
Προσθέστε τα σπαράγγια και τα κολοκυθάκια, ρίξτε και τον υπόλοιπο ζωμό και αφήστε το ρύζι να βράσει, ανακατεύοντας το συνεχώς. Ανακατεύεστε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 4-6 λεπτά.
Μόλις μαγειρευτεί το ρύζι, προσθέστε τον αρακά ανακατεύεστε το για λίγο και βγάλτε το ριζότο από την εστία της κουζίνας.
Πασπαλίστε το ριζότο με παρμεζάνα και προσθέστε το Flora Soft με βούτυρο κομμένο σε κομμάτια. Αφήστε την παρμεζάνα και το Flora Soft με βούτυρο να λιώσει πάνω στο ζεστό ριζότο και έπειτα ανακατεύστε το καλά. Αν δεν σας αρέσει η παρμεζάνα, τότε μην βάλετε. Είναι απόφασή σας. Σερβίρετε το ριζότο αμέσως.

 

Το διαβάσαμε στο .knorr.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Μουσείο άγριων ζώων και μανιταριών

    Άνοιξε τις πύλες του το μουσείο φυσικής ιστορίας Μετεώρων – μουσείο μανιταριών στην Καλαμπάκα. Από την Παρασκευή 28...

  2. Δημόσια διαβούλευση για την προστασία του Ασωπού

    Δημόσια διαβούλευση για την προστασία του Ασωπού ποταμού ξεκινάει από σήμερα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με τον...

  3. Καθαρά Δευτέρα: πώς ξεχωρίζουμε τα φρέσκα θαλασσινά

    Όταν λέμε Σαρακοστιανά, εννοούμε κυρίως τα «κεφαλόποδα», δηλαδή χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές και θράψαλα. Επίσης θαλασσινά σαρακοστιανά είναι τα...

  4. Πως θα βρούμε τον τύπο της επιδερμίδα μας

    Κάθε τύπος επιδερμίδας έχει διαφορετικές ανάγκες και χρειάζεται ειδική φροντίδα και προϊόντα περιποίησης. Προσδιορίστε τον τύπο επιδερμίδας σας...

Η κηπουρική ανά περιοχές

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Η Δάφνη: το αγαπημένο φυτών θέων και ανθρώπων! Εχει μια μοιρωδιά γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη, που σε κάνει να χάνεσαι μεσα στα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ή σκίνος (schinus),  καταπράσινος θάμνος όλο το χρόνο (αειθαλής). Είναι Μεσογειακό φυτό που το βρίσκεις σε όλη την Ελλάδα. Το συνηθισμένο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Η ομορφιά δεν είναι πάντα δαπανηρή ιστορία! Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Οι φρέζες είναι υπέροχες και μας αρέσουν. Οι φρέζες είναι φυτό εποχιακό και πολυετές. Είναι μικροί βολβοί, που τους φυτεύεις το φθινόπωρο...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron