Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Κρέατος και κύριου πιάτου

Τάρτα κοτόπουλο

Τάρτα κοτόπουλο

Νόστιμη τάρτα κοτόπουλο με μυρωδικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ για μια μεγάλη φόρμα τάρτας η για 20 ατομικά παρτάκια
280ργ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη κόφτο
1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο αγελάδες
100γρ. μαργαρίνη
1 αυγό μέτριο
2,5 κ.σ. νερό κρύο

 Σας δίνω τη συνταγή της ζύμης ώστε αν έχετε χρόνο να κάνετε τη πανεύκολη τραγανή αυτή ζύμη για αλμύρες τάρτες που θα την χρησιμοποιείτε και για όποια άλλη γέμιση θέλετε, διαφορετικά χρησιμοποιήστε μια έτοιμη ζύμη τάρτας από το σουπερ μάρκετ. Ξεκινήστε και βαλτέ το βούτυρο και τη μαργαρίνη μαζί στο φούρνο μικροκυμάτων ή πάνω στο καλοριφέρ αν είναι κι αυτό αναμμένο το καημένο, ώστε να λιώσουν χωρίς όμως να πάρουν ψήλη θερμοκρασία. Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και με το χέρι αναμείξτε όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Στη συνεχεία ρίξτε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά ώσπου το μείγμα εχει μια υφή σαν βρεγμένης άμμου και στη συνέχεια προσθέστε το αυγό και το νερό. Ανακατέψτε καλά και όχι για πολύ ώρα, σκεπάστε τη ζύμη με μια μεμβράνη και αφήστε σε δροσερό μέρος να ξεκουραστεί μέχρι να κάνετε τη γέμιση.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
300γρ. φιλέτο κοτόπουλο χωρίς πέτσα
220γρ πράσο
350γρ κρεμμύδι ξερό
200γρ τυριά τριμμένα ανάμεικτα
160γρ γάλα μισό συμπυκνωμένο μισό φρέσκο (αν ευχέρεια)
110γρ κρεμά γάλακτος
1,5 Κ. νισεστέ
2 αυγά
1κ.γ. ηλιέλαιο
1κ.γ. σιμιγδάλι ψιλό
1κ.σ. αλάτι ψιλό
1κ.γ. λεμονοπιπερο
1 κ.γ. πράσινο κάρυ
1κ.γ. μουστάρδα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνετε το φιλέτο κοτόπουλοo, ότι προτιμάτε στήθος η μπούτι και το τεμαχίζετε σε μικρά καβάκια, λίγο μεγαλύτερα από ζάρια. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρετε τα σε μετρία φωτιά για 5 λεπτά, αμέσως μετά προσθέστε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και συμπληρώστε λίγο λαδί ακόμα και 100γρ νερό περίπου. Μόλις τελεύσουν τα υγρά και έχουν μαλακώσει τα λαχανικά προσθέστε τα μπαχαρικά φερτέ τα μια βέλτιστα και είναι έτοιμο, αποσείετε σε ένα μπολ και αφήστε τη γέμιση να κρυώσει. Όταν κρυώσει ρίξτε μέσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, ανακατέψτε τα καλά και αφήστε τη γέμιση να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μεμβράνη για περίπου μίση ώρα για να αφομοιωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Εν τω μεταξύ όσο ξεκουράζεται η γέμιση στρώστε τη ζύμη στη φόρμα τάρτας η στα μίνι φορμάικα, γεμιστέ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μια ώρα (μικρά φορμάικα), μια μίση περίπου ώρα (μεγάλη τάρτα). Προσέξτε να μην το στεγνώσετε πολύ, γιατί είναι πολύ πιο νόστιμο αν είναι ζουμερό όπως και κάθε άλλο φαγητό άλλωστε. Η τάρτα στην αρχή φουσκώνει αλλά όταν βγει από το φούρνο ύστερα από 20 λεπτά θα << πέση >> αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Αφήστε περίπου μίση ώρα να περάσει πριν ξεφορμάρετε και κόψετε σε κομμάτια. Μαζί με μια μικρή φρέσκια σαλάτα είναι το ιδανικό γεύμα για όλες τις ώρες, ελπίζω να το ευχαριστηθείτε όπως και γω.

 

 

Το διαβάσαμε στο bahar.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Ελευθερία μετά το χειμέριο ύπνο

    Πρόκειται για το αρκουδάκι που βρέθηκε σε ηλικία μόλις τριών μηνών σε δασική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Αυγής...

  2. ΕΛΓΑ: οι προσληφθέντες γεωπόνοι

    Τον κατάλογο με τους 57 εποχικούς υπαλλήλους του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Γεωπόνων, που προσλαμβάνει, για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων...

  3. Αποσύρεται βαφή αυγών

    Βαφή αυγών, σε μορφή βαμμένων νημάτων, που κρίθηκε ως «μη κανονικό- μη ασφαλές προϊόν» εντοπίστηκε από τη Διεύθυνση...

  4. Ήρθε ο Αύγουστος και τα ημερομήνια

    Ξεκινώντας ο Αύγουστος με το καλό,  μπορούμε να αρχίσουμε την παρατήρηση του καιρού   και να καταγράψουμε τά ημερομήνια...

Η κηπουρική ανά περιοχές

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Η Δάφνη: το αγαπημένο φυτών θέων και ανθρώπων! Εχει μια μοιρωδιά γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη, που σε κάνει να χάνεσαι μεσα στα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ή σκίνος (schinus),  καταπράσινος θάμνος όλο το χρόνο (αειθαλής). Είναι Μεσογειακό φυτό που το βρίσκεις σε όλη την Ελλάδα. Το συνηθισμένο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Η ομορφιά δεν είναι πάντα δαπανηρή ιστορία! Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Οι φρέζες είναι υπέροχες και μας αρέσουν. Οι φρέζες είναι φυτό εποχιακό και πολυετές. Είναι μικροί βολβοί, που τους φυτεύεις το φθινόπωρο...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron