Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Ορεκτικά

Πατάτες γεμιστές

Πατάτες γεμιστές

Ως συνοδευτικό μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν οποιοδήποτε κύριο πιάτο, ενώ  μπορεί κάλλιστα μαζί με μια πράσινη ανάμεικτη σαλάτα να αποτελέσει ένα πλήρες ελαφρύ γεύμα.

Υλικά

    2 μεγάλες πατάτες
    1 πράσσο ψιλοκομμένο
    1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος

    60γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
    30γρ. τυρί cheddar τριμμένο
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Για 2 άτομα: Προθερμάντε το φούρνο στους 180ο C.Πλύντε εξωτερικά τις πατάτες και σκουπίστε τις πολύ καλά. Δεν θα πρέπει να έχουν καθόλου υγρασία. Με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού τρυπήστε τις πατάτες αρκετές φορές στη μια πλευρά. Τοποθετήστε τις με την πλευρά που τις τρυπήσατε από πάνω σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος. Αφού τις ψήσετε από τη μεριά πλευρά για 30 λεπτά, βγάλτε τις από το φούρνο, γυρίστε τις από την άλλη, τρυπήστε τις με το μαχαίρι και ψήστε τις για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Για να διαπιστώσετε αν οι πατάτες είναι έτοιμες τρυηπήστε τις με ένα αιχμηρό αντίκειμενο, αν εισέρχεται με ευκολία είναι έτοιμες.Αφήστε τις για λίγο να κρυώσουν και ανοίξτε τις από πάνω με ένα μαχαίρι, όπως ανοίγουμε τα γεμιστά. Αφαιρέστε προσεκτικά την ψύχα.Σε ένα μπωλ βάλτε την ψύχα από τις πατάτες, το cheddar, τη μισή παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Με τη βοήθεια ενός πηρουνιού ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ, πολτοποιήστε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί. Ξαναγεμίστε τις πατάτες με τον πουρέ που φτιάξατε.Ξαναπροθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C.Αφού πλύνετε και ψιλοκόψετε το πράσσο, στραγγίξτε το και στεγνώστε το πολύ καλά. Ξαναβάλτε τις πατάτες σε ταψί με απορροφητικό χαρτί και ρίξτε από πάνω τους το ψιλοκομμένο πράσσο και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Πιέστε ελαφρά από πάνω να κολλήσουν στον πουρέ.Βάλτε τις πατάτες στο φούρνο και ψήστε τις στο επάνω ράφι του φούρνο για 25- 30 λεπτά, έως ότου το πράσσο πάρει ένα ωραίο χρυσό- καφέ χρώμα και το τυρί αρχίζει να βγάζει φουσκάλες.Σερβίρετέ τις ζεστές.

Tip: - Το καλό με αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορείτε να την ετοιμάσετε από την προηγούμενη. Εκτελέστε τη συνταγή μέχρι και το σημείο που γεμίζετε τις πατάτες. Αφού τις γεμίσετε, αφήστε τις να κρυώσουν και καλύψετε τις με μεμβράνη. Στη συνέχεια βάλτε τις στο ψυγείο. Μισή ώρα προτού τις σερβίρετε, τις βγάζετε και συνεχίζετε κανονικά τα επόμενα στάδια!

 

 

Το διαβάσαμε στο yumm.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Αυγά: είναι χρυσή τροφή

    Αν θέλεις να χάσεις το λίπος γύρω από τη μέση, τα αυγά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για...

  2. Τέλος σε υγρασία και μούχλα

    Υπάρχει ένα υλικό μέσα στην κουζίνα που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τέλεια αποστείρωση του χώρου σας...

  3. Λιγότερα λιοντάρια

    Το φαινόμενο ανέλυσε μια ομάδα Καναδών επιστημόνων με μια απλή μαθηματική εξίσωση την οποία αποκαλούν «νόμο κλιμάκωσης ισχύος».Οι...

  4. Πανσέληνος και θερινό ηλιοστάσιο μαζί για πρώτη φορά σε 70 χρόνια

    Με τον καύσωνα αυτών των ημερών, κανείς δεν αμφιβάλει ότι το καλοκαίρι ήδη ξεκίνησε. Όμως από αστρονομική άποψη...

Η κηπουρική ανά περιοχές

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Η Δάφνη: το αγαπημένο φυτών θέων και ανθρώπων! Εχει μια μοιρωδιά γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη, που σε κάνει να χάνεσαι μεσα στα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ή σκίνος (schinus),  καταπράσινος θάμνος όλο το χρόνο (αειθαλής). Είναι Μεσογειακό φυτό που το βρίσκεις σε όλη την Ελλάδα. Το συνηθισμένο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Η ομορφιά δεν είναι πάντα δαπανηρή ιστορία! Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Οι φρέζες είναι υπέροχες και μας αρέσουν. Οι φρέζες είναι φυτό εποχιακό και πολυετές. Είναι μικροί βολβοί, που τους φυτεύεις το φθινόπωρο...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron