Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας

Κατάψυξη λαχανικών

Κατάψυξη λαχανικών

Όλα τα λαχανικά, καθώς και τα αρωματικά βότανα, έχουν την εποχή τους. Όταν λοιπόν, τα βρίσκουμε φρέσκα στην αγορά ή στον κήπο μας, μπορούμε να τα συντηρήσουμε στην κατάψυξή μας. Με αυτόν τον τρόπο όταν τα χρειαστούμε θα είναι έτοιμα και με όλες τις βιταμίνες τους.

Ας δούμε τον τρόπο:

Έχετε στον κήπο σας μαϊντανό – σέλινο – άνηθο και όλα αυτά τα συναφή μυρωδικά που νοστιμίζουν τα φαγάκια μας ; Εάν δεν έχετε, όταν βρεθείτε σε μανάβικο ή σε λαϊκή και τα δείτε φρεσκοκομμένα και ζωηρά, αγοράστε αρκετή ποσότητα.
Κόβουμε λίγο τα κοτσανάκια και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με μπόλικο δροσερό νερό, λίγο ξύδι και λίγο αλάτι.
Μετά από 20-30 λεπτά τα ξεβγάζουμε καλά , τα τινάζουμε να φύγουν τα πολλά νερά και τα απλώνουμε σ’ ένα δίσκο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, όπου και τα αφήνουμε  περίπου μια ώρα για να στεγνώσουν. Τα ψιλοκόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας ( ή μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι) και τα βάζουμε σε πολυμπακ. Τα κλείνουμε καλά, για να μην περνάει μέσα αέρας και τα βάζουμε  στην κατάψυξη.
Όταν θα θέλουμε μυρωδικά , θα ανοίγουμε το σακουλάκι, θα πάρουμε όσο χρειάζομαι και τα αλλά τα ξαναβάλουμε στην κατάψυξη.
Μην τα ξαναπλύνετε, ρίξτε τα κατ’ ευθείαν στο φαγητό που μαγειρεύετε.

Με τον ίδιο τρόπο μπορύμε να φτιάζουμε και  φασολάκια. Τα βάζουμε  στην γούρνα του νεροχύτη ή σε μία λεκάνη. Την γεμίζουμε με νερό, έριξα ξύδι και αλάτι και τα αφήνουμε  για 20 λεπτά. Τα λαχανικά πρέπει πάντα να τα βάζουμε για λίγη ώρα στο νερό με ξύδι και αλάτι γιατί έτσι βγαίνουν στην επιφάνεια ότι μυγάκια – πεταλουδίτσες κλπ. είναι κρυμμένα, σε μέρη που ούτε τα φανταζόμαστε. Ξεβγάζουμε καλά και τα αφήνουμε για λίγη ώρα στο σουρωτό. Στρώνουμε μεγάλες πετσέτες στο τραπέζι της κουζίνας και τα βάζουμε – απλωτά - επάνω και τα αφήνουμε για λίγη ώρα. Τα καθαρίζουμε κόβοντας τις άκρες και μετά τα βάζουμε σε μεγάλα σακουλάκια, ανάλογα πόση ποσότητα θέλουμε. Τέλος τα βάζουμε στον καταψύκτη. Όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε φασολάκια, παίρνουμε το πακέτο  και το ρίχνουμε κατ’ ευθείαν στην κατσαρόλα χωρίς να τα ξεπαγώσουμε αλλά ούτε να τα ξαναπλύνουμε .
Όταν θα τα μαγειρεύετε θα είναι σαν φρεσκοκομμένα, θα μοσχοβολάει όλο το σπίτι!!

Άλλα άρθρα σχετικά με: Φασολάκια, Μαϊντανός, Σέλινο








Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Εξαιρετικό το 99% των υδάτων αναφέρει το Υπουργείο Περιβάλλοντος

    Κατάλληλο για κολύμβηση χαρακτηρίστηκε το σύνολο των υδάτων που εκτιμήθηκαν σε ακτές της χώρας από το υπουργείο Περιβάλλοντος,...

  2. Ποιές τροφές πρέπει να αποφεύγουμε και γιατί

    Υπάρχουν τροφές που καλύτερα να τις αποφεύγουμε. Ας δούμε ποιές είναι και γιατί Κουλουράκια,κουλούρια,κέικ,μπισκότα,κρουασάν,κριτσίνια,cookies κλπ.Πραγματικές διατροφικές βόμβες που περιέχουν...

  3. Φέρνει… γούρι το ψάρι δράκος!

    Το ψάρι «κόκκινος δράκος», επίσης γνωστό και ως Arowana, θεωρείται ότι... φέρνει καλή τύχη κατά την κινεζική λαϊκή...

  4. Συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 7 Απριλίου

    Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσε η Ένωση Συντακτών. Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους...

Φθινοπωρινός κήπος

Άρωμα φθινοπώρου στον κήπο μας

Άρωμα φθινοπώρου στον κήπο μας

Άρωμα φθινοπώρου στον κήπο και το μπαλκόνι μας, με την σωστή φροντίδα. ΟρτανσίαΗ ορτανσία είναι μια πολύ παλιά «γνωστή» του Ελληνα κηπουρού. Κατάγεται...

διαβάστε αναλυτικά »

Βιολογική φροντίδα κήπου

Προστασία φυτών με βιολογικό τρόπο

Προστασία φυτών με βιολογικό τρόπο

Σε μια βιολογική καλλιέργεια, είναι φυσικό η προστασία των φυτών από τα διάφορα βλαβερά παράσιτα να γίνεται με βιολογικά μέσα.  Η εφαρμογή...

διαβάστε αναλυτικά »

Φωτισμός κήπου

Βασικές αρχές σχεδιασμού φωτισμού ανάδειξης εξωτερικών χώρων

Βασικές αρχές σχεδιασμού φωτισμού ανάδειξης εξωτερικών χώρων

Βασικό στοιχείο της διαδικασίας σχεδιασμού του εξωτερικού φωτισμού είναι η επιλογή των περιοχών και των στοιχείων του χώρου (κήποι, πέργκολες, γλυπτά, κατασκευές,...

διαβάστε αναλυτικά »

Βασικές τεχνικές – συμβουλές

Φτιάξτε βιοδιασπώμενες γλάστρες

Φτιάξτε βιοδιασπώμενες γλάστρες

Η κατασκευή βιοδιασπώμενων γλαστρών από εφημερίδα είναι μια αρκετά απλή υπόθεση και μια εναλλακτική λύση από τις αγοραστές γλάστρες. Όχι μόνο κάνετε...

διαβάστε αναλυτικά »

Βασικές τεχνικές – συμβουλές

Για γρήγορη ανάπτυξη των δέντρων

Για γρήγορη ανάπτυξη των δέντρων

Όλα τα φυτά χρειάζονται "τον χρόνο τους" για να μεγαλώσουν. Υπάρχει όμως, ένας παραδοσιακός τρόπος με τον οποίο μπορούμε πολύ εύκολα τα δέντρα...

διαβάστε αναλυτικά »

Προστασία καλλιεργητή

Οι πρώτες βοήθειες για τους κηπουρούς

Οι πρώτες βοήθειες για τους κηπουρούς

Η κηπουρική δεν έχει μόνο χαρές, έχει και δυσκολίες. Ιδιαίτερα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, η παρατεταμένη παραμονή μας μέσα στον κήπο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Το άγχος, η έλλειψη χρόνου και γενικότερα ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί άνδρες σήμερα ιδίως μετά την ηλικία των...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron