Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας

Κατάψυξη λαχανικών

Κατάψυξη λαχανικών

Όλα τα λαχανικά, καθώς και τα αρωματικά βότανα, έχουν την εποχή τους. Όταν λοιπόν, τα βρίσκουμε φρέσκα στην αγορά ή στον κήπο μας, μπορούμε να τα συντηρήσουμε στην κατάψυξή μας. Με αυτόν τον τρόπο όταν τα χρειαστούμε θα είναι έτοιμα και με όλες τις βιταμίνες τους.

Ας δούμε τον τρόπο:

Έχετε στον κήπο σας μαϊντανό – σέλινο – άνηθο και όλα αυτά τα συναφή μυρωδικά που νοστιμίζουν τα φαγάκια μας ; Εάν δεν έχετε, όταν βρεθείτε σε μανάβικο ή σε λαϊκή και τα δείτε φρεσκοκομμένα και ζωηρά, αγοράστε αρκετή ποσότητα.
Κόβουμε λίγο τα κοτσανάκια και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με μπόλικο δροσερό νερό, λίγο ξύδι και λίγο αλάτι.
Μετά από 20-30 λεπτά τα ξεβγάζουμε καλά , τα τινάζουμε να φύγουν τα πολλά νερά και τα απλώνουμε σ’ ένα δίσκο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, όπου και τα αφήνουμε  περίπου μια ώρα για να στεγνώσουν. Τα ψιλοκόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας ( ή μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι) και τα βάζουμε σε πολυμπακ. Τα κλείνουμε καλά, για να μην περνάει μέσα αέρας και τα βάζουμε  στην κατάψυξη.
Όταν θα θέλουμε μυρωδικά , θα ανοίγουμε το σακουλάκι, θα πάρουμε όσο χρειάζομαι και τα αλλά τα ξαναβάλουμε στην κατάψυξη.
Μην τα ξαναπλύνετε, ρίξτε τα κατ’ ευθείαν στο φαγητό που μαγειρεύετε.

Με τον ίδιο τρόπο μπορύμε να φτιάζουμε και  φασολάκια. Τα βάζουμε  στην γούρνα του νεροχύτη ή σε μία λεκάνη. Την γεμίζουμε με νερό, έριξα ξύδι και αλάτι και τα αφήνουμε  για 20 λεπτά. Τα λαχανικά πρέπει πάντα να τα βάζουμε για λίγη ώρα στο νερό με ξύδι και αλάτι γιατί έτσι βγαίνουν στην επιφάνεια ότι μυγάκια – πεταλουδίτσες κλπ. είναι κρυμμένα, σε μέρη που ούτε τα φανταζόμαστε. Ξεβγάζουμε καλά και τα αφήνουμε για λίγη ώρα στο σουρωτό. Στρώνουμε μεγάλες πετσέτες στο τραπέζι της κουζίνας και τα βάζουμε – απλωτά - επάνω και τα αφήνουμε για λίγη ώρα. Τα καθαρίζουμε κόβοντας τις άκρες και μετά τα βάζουμε σε μεγάλα σακουλάκια, ανάλογα πόση ποσότητα θέλουμε. Τέλος τα βάζουμε στον καταψύκτη. Όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε φασολάκια, παίρνουμε το πακέτο  και το ρίχνουμε κατ’ ευθείαν στην κατσαρόλα χωρίς να τα ξεπαγώσουμε αλλά ούτε να τα ξαναπλύνουμε .
Όταν θα τα μαγειρεύετε θα είναι σαν φρεσκοκομμένα, θα μοσχοβολάει όλο το σπίτι!!

Άλλα άρθρα σχετικά με: Φασολάκια, Μαϊντανός, Σέλινο








Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την διατροφή μας όταν έχει ζέστη

    Το καλοκαίρι είναι μία εποχή ξεγνοιασιάς, διακοπών και απολαύσεων, οπότε η διατροφή έχει την τιμητική της. Ποιοι είναι...

  2. Τσικνοπέμπτη: πριν να ψήσετε, τι πρέπει να προσέξετε

    Τσικνοπέμπτη  και φυσικά αποτελεί την χαρά του Έλληνα καλοφαγά! Φέτος μάλιστα που ο καιρός μας κάνει την χάρη...

  3. Σήμερα κατατίθεται ο προϋπολογισμός χωρίς την έγκριση της τρόικας

    Το μεσημέρι  να κατατεθεί στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο προϋπολογισμός του 2015, χωρίς όμως...

  4. Νέοι συντελεστές ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και άλλα προϊόντα

    Τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που υπάγονται στους τρεις συντελεστές ΦΠΑ, με βάση τις αλλαγές που προβλέπει ο...

Κήπος προσέλκυσης ζώων

Καλοκαίρι: πως θα προτατέψετε τον σκύλο σας από τη ζέστη

Καλοκαίρι: πως θα προτατέψετε τον σκύλο σας από τη ζέστη

Η ζέστη το καλοκαίρι επηρεάζει όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και τους σκύλους. Ο οργανισμός του είναι το ίδιο ευαίσθητος με τον...

διαβάστε αναλυτικά »

Καλοκαιρινός κήπος

Ο κήπος μας το καλοκαίρι

Ο κήπος μας το καλοκαίρι

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο ελληνικός κήπος είναι στις δόξες του στα μέσα του καλοκαιριού. Αντίθετα, είναι μάλλον θλιβερός, κουρασμένος...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα του καλοκαιριού: ιδιότητες και θερμίδες

Φρούτα του καλοκαιριού: ιδιότητες και θερμίδες

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και μας "κλείνει το μάτι" και τα χωράφια γεμίζουν με εύγευστα και χρωματιστά φρούτα. Τα φρούτα του...

διαβάστε αναλυτικά »

Συμβουλές εσωτερικής κηπουρικής

Κηπουρική μέσα στο σπίτι

Κηπουρική μέσα στο σπίτι

Σας δίνουμε  απλές συμβουλές για το πώς να φυτέψετε τρόφιμα -βότανα και λαχανικά- μέσα στο σπίτι σας.Φυτέψτε “μικρολαχανικά”Ο λόγος για τα λαχανικά...

διαβάστε αναλυτικά »

Συμβουλές βιολογικής κηπουρικής

Καφές για λίπασμα στα φυτά μας

Καφές για λίπασμα στα φυτά μας

Η αλήθεια είναι ότι το κατακάθι του καφέ είναι πλούσιο σε άζωτο ενώ περιέχει και ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, χαλκό και άλλα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Λουλούδια στο σπίτι

Λουλούδια στο σπίτι

Τα φυσικά λουλούδια είναι ένας απλός και οικονομικός τρόπος να φέρετε μία «φρέσκια» διάθεση και ενέργεια στο σπίτι, το κατάστημα, ή στο...

διαβάστε αναλυτικά »

Κηπουρική εσωτερικών κήπων

Πως θα καλλιεργήσουμε βολβούς σε νερό

Πως θα καλλιεργήσουμε βολβούς σε νερό

Ένας παραδοσιακός τρόπος στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική καλλιέργειας βολβών σε σπίτι ήταν η συντήρησή τους σε νερό μέσα σε ειδικά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Το άγχος, η έλλειψη χρόνου και γενικότερα ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί άνδρες σήμερα ιδίως μετά την ηλικία των...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron