Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Μαρμελάδα αχλάδι

Μαρμελάδα αχλάδι

Αυτή την εποχή μπορούμε να βρούμε αχλάδια. Ευκαιρία να φτιάξουμε νόστιμη σπτική μαρμελάδα! Δεν φαντάζεστε πόσο απαλή και αρωματική είναι. Να διαλέξετε αχλάδια γλυκά και να τα αφήσετε στο ψυγείο να ωριμάσουν πολύ. Αυτό είναι σε αντίθεση με το γενικό κανόνα των μαρμελάδων -πως δεν χρησιμοποιούμε πολύ ώριμα φρούτα- όμως αυτό είναι απαραίτητο, για να γίνει βελούδινη κρέμα η μαρμελάδα.

Ας δούμε δύο συνταγές:

1η Συνταγή:

Υλικά:
-1 κιλό αχλάδια
-1 μήλο τριμμένο (το θέλουμε για την πηκτίνη που περιέχει)
-1 κιλό ζάχαρη
-λίγη κανέλα (σε σκόνη)
-λίγο χυμό λεμονιού
-3-4 κουταλιές νερό

Εκτέλεση:
-Αποστειρώνουμε τα βαζάκια που θα χρησιμοποιήσουμε βάζοντας τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για 20 λεπτά.
-Καθαρίζουμε τα αχλάδια μας και αφαιρούμε τα κουκούτσια (τα καθαρίζουμε γιατί δεν ξέρουμε με τι φυτοφάρμακα έχουν ψεκαστεί!).
-Βάζουμε τα αχλάδια σε κατσαρόλα με νερό και χυμό λεμονιού (αφού τα κόψουμε σε κομματάκια) σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
-Στραγγίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το τριμμένο μήλο, 3-4 κουταλιές νερό, λίγο χυμό λεμονιού και την κανέλα.
-Ξαναβάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, να λιώσουν τα αχλάδια και να πήξει η μαρμελάδα μας, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια για να μη κολλήσει στο πάτο της κατσαρόλας!
-Βάζουμε τη μαρμελάδα μας στα βαζάκια και... καλή όρεξη!

2η Συνταγή

Υλικά:

-1 κιλό καθαρισμένα αχλάδια
-500γρ λευκή ζάχαρη

-3/4 κούπας νεροχυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση:

Κόβετε σε κομμάτια τη σάρκα του αχλαδιού και βάζετε σε κατσαρόλα, μαζί με το χυμό λεμονιού και το νερό. Βάζετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ώσπου να διαλύονται. Προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατέψτε και δυναμώστε τη φωτιά. Αφήστε να βράσει για 20 περίπου λεπτά. Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιείστε τη μαρμελάδα στην κατσαρόλα ή περάστε την σε ένα μύλο λαχανικών. Συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά και ελέγξτε το δέσιμό της. Βάλτε μια μικρή ποσότητα σε παγωμένο πιατάκι και χωρίστε τη στη μέση. Αν δεν τρέχουν υγρά και μένει κενό τότε είναι έτοιμη.Γεμίζετε καυτά αποστειρωμένα βάζα με την καυτή μαρμελάδα, κλείνετε με τα καπάκια και αφήνετε να κρυώσει στον πάγκο της κουζίνας όλη νύχτα. Είναι επιτυχημένη η αποστείρωση, όταν τα καπάκια καμπυλώσουν προς τα μέσα, όταν έχουν κρυώσει τα βάζα.

Επίσης μπορείτε με τα φλούδια φτιάξετε pear honey:

Τα φλούδια και τα κουκούτσια να μην τα πετάξετε. Καλύψτε τα με νερό και βάλτε τα να σιγοβράσουν σε σκεπασμένη κατσαρόλα, όσο να μαλακώσουν πολύ. Προσθέστε νερό, όσο χρειάζεται για να μένουν σκεπασμένα. Μετά σουρώστε και κρατήστε το νερό, πετάξτε τα υπόλοιπα. Μετρήστε το νερό και προσθέστε ζάχαρη, σε ποσότητα 2 νερό, 1 ζάχαρη. Αφήστε να δέσει σε μέτρια φωτιά. Θα γίνει ένα σιρόπι, με μελί χρώμα, με εξαιρετικό άρωμα αχλαδιού και μια σύσταση αραιού μελιού. Οι Αμερικάνοι το ονομάζουν <strong>pear honey. Αν το αφήσετε να δέσει πολύ, ίσως να γίνει πιο πυκνόρευστο σαν μέλι

Πηγή: sintagespareas



Άλλα άρθρα σχετικά με: Αχλαδιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Ανακλήθηκε διάταξη σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό δασών

    Νομοτεχνική βελτίωση κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος προκείμενου να διορθώσει την «ατυχή», όπως τη χαρακτήρισε, διατύπωση του αρχικού κειμένου...

  2. Αναψυκτικά: κάνουν κακό στα παιδιά

    Σε κάθε οικογενειακό τραπέζι ή έξοδο στην ταβέρνα, μαζί με τους μεγάλους, τα παιδιά απολαμβάνουν κι εκείνα το...

  3. Τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε λάδι

    Συμβουλές και οδηγίες για να διαλέξουμε το καλύτερο και να το συντηρήσουμε αναλλοίωτο όλο το χρόνο.   Για να...

  4. ΟΑΕΔ: νέα προγράμματα έως τον Οκτώβριο

    Έξι προγράμματα για ανέργους αναμένεται να τρέξουν από τις αρχές Αυγούστου έως και τον Οκτώβριο, ΟΑΕΔ και υπουργείο...

Κήπος προσέλκυσης ζώων

Καλοκαίρι: πως θα προτατέψετε τον σκύλο σας από τη ζέστη

Καλοκαίρι: πως θα προτατέψετε τον σκύλο σας από τη ζέστη

Η ζέστη το καλοκαίρι επηρεάζει όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και τους σκύλους. Ο οργανισμός του είναι το ίδιο ευαίσθητος με τον...

διαβάστε αναλυτικά »

Καλοκαιρινός κήπος

Ο κήπος μας το καλοκαίρι

Ο κήπος μας το καλοκαίρι

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο ελληνικός κήπος είναι στις δόξες του στα μέσα του καλοκαιριού. Αντίθετα, είναι μάλλον θλιβερός, κουρασμένος...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα του καλοκαιριού: ιδιότητες και θερμίδες

Φρούτα του καλοκαιριού: ιδιότητες και θερμίδες

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και μας "κλείνει το μάτι" και τα χωράφια γεμίζουν με εύγευστα και χρωματιστά φρούτα. Τα φρούτα του...

διαβάστε αναλυτικά »

Συμβουλές εσωτερικής κηπουρικής

Κηπουρική μέσα στο σπίτι

Κηπουρική μέσα στο σπίτι

Σας δίνουμε  απλές συμβουλές για το πώς να φυτέψετε τρόφιμα -βότανα και λαχανικά- μέσα στο σπίτι σας.Φυτέψτε “μικρολαχανικά”Ο λόγος για τα λαχανικά...

διαβάστε αναλυτικά »

Συμβουλές βιολογικής κηπουρικής

Καφές για λίπασμα στα φυτά μας

Καφές για λίπασμα στα φυτά μας

Η αλήθεια είναι ότι το κατακάθι του καφέ είναι πλούσιο σε άζωτο ενώ περιέχει και ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, χαλκό και άλλα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Λουλούδια στο σπίτι

Λουλούδια στο σπίτι

Τα φυσικά λουλούδια είναι ένας απλός και οικονομικός τρόπος να φέρετε μία «φρέσκια» διάθεση και ενέργεια στο σπίτι, το κατάστημα, ή στο...

διαβάστε αναλυτικά »

Κηπουρική εσωτερικών κήπων

Πως θα καλλιεργήσουμε βολβούς σε νερό

Πως θα καλλιεργήσουμε βολβούς σε νερό

Ένας παραδοσιακός τρόπος στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική καλλιέργειας βολβών σε σπίτι ήταν η συντήρησή τους σε νερό μέσα σε ειδικά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Το άγχος, η έλλειψη χρόνου και γενικότερα ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί άνδρες σήμερα ιδίως μετά την ηλικία των...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron