Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Κρέατος και κύριου πιάτου

Κοτόπουλο φρικασέ

Κοτόπουλο φρικασέ

Πολύ νόστιμο και θρεπτικό το κοτόπουλο φρικασέ

Yλικά (για 4 άτομα):
-1 κοτόπουλο
-1 μεγάλο μαρούλι ή 2 μικρά
-6-8 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδελίτσες
-1/2 φλ.τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
-1/3 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
-1 κ.σούπας κορν φλάουρ
-1 αυγό
-το χυμό από 1-2 λεμόνια
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
-Κόβουμε τα φύλλα του μαρουλιού από την άκρη και τα πλένουμε καλά. Κόβουμε κάθε φύλλο κάθετα σε πάχος 5 εκ.
-Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα ξαναπλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
-Πλένουμε το κοτόπουλο, το καθαρίζουμε, αφαιρούμε την περισσότερη πέτσα και το κόβουμε σε μερίδες.
-Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδελίτσες μέχρι το τρυφερό πράσινο μέρος.
-Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι. Σωτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
-Προσθέτουμε τα φύλλα μαρουλιού στην κατσαρόλα, τα αφήνουμε μέχρι να χάσουν τον όγκο τους.
-Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό από τον βραστήρα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο αλλά να μη διαλύεται.
-10 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε και τον άνηθο. Το φαγητό μας θέλουμε να έχει μείνει με αρκετό ζουμί. undefined
-Αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζουμί από το φαγητό. Για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό χωρίς να μας χυθεί το υπόλοιπο φαγητό στο κατσαρολάκι, περνάμε μια πετσέτα από τα χερούλια και το καπάκι της κατσαρόλας για να μην καούμε και να κρατάμε σταθερά την κατσαρόλα αφήνοντας να περάσει μόνο το ζουμί από το φαγητό στο κατσαρολάκι.
-Σε 1/3 ποτήρι νερό προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε να διαλυθεί.
-Ρίχνουμε το νερό με το κορν φλάουρ στο ζουμί με το κατσαρολάκι και ανακατεύουμε  να πήξει. Εαν χρειαστεί βάζουμε το κατσαρολάκι στο ζεστό μάτι για να το βοηθήσουμε με τη θερμότητα να πήξει.
-Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το σύρμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς.
-Σε αυτό το μπολ προσθέτουμε σταδιακά, κουταλιά-κουταλιά το ζουμί από το κατσαρολάκι ανακατεύοντας μέχρι να γεμίσει το μπολ. Ο λόγος που προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζουμί στο μπολ είναι για να μην “κόψει” το αυγό και να μπορέσουν να έρθουν τα υγρά σε παρόμοια θερμοκρασία. Αν έχει παραμείνει ζουμί στο κατσαρολάκι ρίχνουμε το νέο μείγμα από το μπολ πίσω στο κατσαρολάκι και όλο αυτό στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.
-Ανακατεύουμε ελαφρά, αφήνουμε το φαγητό για 10 λεπτά στην κατσαρόλα και σερβίρουμε.

Πηγή: Βασισμένο σε άρθρο από το delightfularea

Άλλα άρθρα σχετικά με: Μαρούλι, Κρεμμυδάκια, Λεμονιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Πως ο άνθρωπος κάνει τις νυχτοπεταλούδες να αποφεύγουν το φως

    Η έλξη που νιώθουν πολλά έντομα για το φως αποδεικνύεται συχνά θανάσιμη. Κι όμως, οι νυχτοπεταλούδες των πόλεων...

  2. Νέο blog για την προστασία του πλανήτη!

    Ένα blog για την προστασία του πλανήτη! Mια ομάδα ανεξάρτητων επιστημόνων που ασχολούνται με κοσμικά πλανητικά φαινόμενα, εξετάζουν την...

  3. Το εμπόριο της ελληνικής γούνας, έπεσε σε «συμπληγάδες»

    Ανάμεσα σε δύο «συμπληγάδες», του πολέμου στην Ουκρανία και της διολίσθησης του ρουβλιού στη Ρωσία, που έχει ως...

  4. Σχετικά με τη δήλωση ακινήτων στο Κτηματολόγιο

    Με ρυθμούς χελώνας προσέρχονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων στα γραφεία κτηματογράφησης προκειμένου να δηλώσουν την περιουσία τους. Η μικρή...

Λουλούδια & φυτά σε γλάστρα

Φυτό κατάλληλο για γραφείο

Φυτό κατάλληλο για γραφείο

Θέλετε να αγοράσετε ένα όμρφο φυτό για το γραφείο αλλά δεν ξέρετε ποιό;  Βάλε κέντια στον χώρο σας! Κομψή, αεράτη, επιβλητική, η...

διαβάστε αναλυτικά »

Βασικές αρχές σχεδιασμού στυλ

Τί στυλ κήπου να δημιουργήσω;

Τί στυλ κήπου να δημιουργήσω;

Η σχεδίαση του κήπου μας μπορεί πρωτότυπα να βασιστεί σε ένα συγκεκριμένο θέμα, το οποίο μπορεί να αποτελεί προϊόν φαντασίας ή κάποια...

διαβάστε αναλυτικά »

Φθινοπωρινός κήπος

Άρωμα φθινοπώρου στον κήπο μας

Άρωμα φθινοπώρου στον κήπο μας

Άρωμα φθινοπώρου στον κήπο και το μπαλκόνι μας, με την σωστή φροντίδα. ΟρτανσίαΗ ορτανσία είναι μια πολύ παλιά «γνωστή» του Ελληνα κηπουρού. Κατάγεται...

διαβάστε αναλυτικά »

Βιολογική φροντίδα κήπου

Προστασία φυτών με βιολογικό τρόπο

Προστασία φυτών με βιολογικό τρόπο

Σε μια βιολογική καλλιέργεια, είναι φυσικό η προστασία των φυτών από τα διάφορα βλαβερά παράσιτα να γίνεται με βιολογικά μέσα.  Η εφαρμογή...

διαβάστε αναλυτικά »

Φωτισμός κήπου

Βασικές αρχές σχεδιασμού φωτισμού ανάδειξης εξωτερικών χώρων

Βασικές αρχές σχεδιασμού φωτισμού ανάδειξης εξωτερικών χώρων

Βασικό στοιχείο της διαδικασίας σχεδιασμού του εξωτερικού φωτισμού είναι η επιλογή των περιοχών και των στοιχείων του χώρου (κήποι, πέργκολες, γλυπτά, κατασκευές,...

διαβάστε αναλυτικά »

Βασικές τεχνικές – συμβουλές

Φτιάξτε βιοδιασπώμενες γλάστρες

Φτιάξτε βιοδιασπώμενες γλάστρες

Η κατασκευή βιοδιασπώμενων γλαστρών από εφημερίδα είναι μια αρκετά απλή υπόθεση και μια εναλλακτική λύση από τις αγοραστές γλάστρες. Όχι μόνο κάνετε...

διαβάστε αναλυτικά »

Βασικές τεχνικές – συμβουλές

Για γρήγορη ανάπτυξη των δέντρων

Για γρήγορη ανάπτυξη των δέντρων

Όλα τα φυτά χρειάζονται "τον χρόνο τους" για να μεγαλώσουν. Υπάρχει όμως, ένας παραδοσιακός τρόπος με τον οποίο μπορούμε πολύ εύκολα τα δέντρα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron