Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Κρέατος και κύριου πιάτου

Κοτόπουλο φρικασέ

Κοτόπουλο φρικασέ

Πολύ νόστιμο και θρεπτικό το κοτόπουλο φρικασέ

Yλικά (για 4 άτομα):
-1 κοτόπουλο
-1 μεγάλο μαρούλι ή 2 μικρά
-6-8 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδελίτσες
-1/2 φλ.τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
-1/3 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
-1 κ.σούπας κορν φλάουρ
-1 αυγό
-το χυμό από 1-2 λεμόνια
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
-Κόβουμε τα φύλλα του μαρουλιού από την άκρη και τα πλένουμε καλά. Κόβουμε κάθε φύλλο κάθετα σε πάχος 5 εκ.
-Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα ξαναπλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
-Πλένουμε το κοτόπουλο, το καθαρίζουμε, αφαιρούμε την περισσότερη πέτσα και το κόβουμε σε μερίδες.
-Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδελίτσες μέχρι το τρυφερό πράσινο μέρος.
-Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι. Σωτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
-Προσθέτουμε τα φύλλα μαρουλιού στην κατσαρόλα, τα αφήνουμε μέχρι να χάσουν τον όγκο τους.
-Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό από τον βραστήρα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο αλλά να μη διαλύεται.
-10 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε και τον άνηθο. Το φαγητό μας θέλουμε να έχει μείνει με αρκετό ζουμί. undefined
-Αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζουμί από το φαγητό. Για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό χωρίς να μας χυθεί το υπόλοιπο φαγητό στο κατσαρολάκι, περνάμε μια πετσέτα από τα χερούλια και το καπάκι της κατσαρόλας για να μην καούμε και να κρατάμε σταθερά την κατσαρόλα αφήνοντας να περάσει μόνο το ζουμί από το φαγητό στο κατσαρολάκι.
-Σε 1/3 ποτήρι νερό προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε να διαλυθεί.
-Ρίχνουμε το νερό με το κορν φλάουρ στο ζουμί με το κατσαρολάκι και ανακατεύουμε  να πήξει. Εαν χρειαστεί βάζουμε το κατσαρολάκι στο ζεστό μάτι για να το βοηθήσουμε με τη θερμότητα να πήξει.
-Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το σύρμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς.
-Σε αυτό το μπολ προσθέτουμε σταδιακά, κουταλιά-κουταλιά το ζουμί από το κατσαρολάκι ανακατεύοντας μέχρι να γεμίσει το μπολ. Ο λόγος που προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζουμί στο μπολ είναι για να μην “κόψει” το αυγό και να μπορέσουν να έρθουν τα υγρά σε παρόμοια θερμοκρασία. Αν έχει παραμείνει ζουμί στο κατσαρολάκι ρίχνουμε το νέο μείγμα από το μπολ πίσω στο κατσαρολάκι και όλο αυτό στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.
-Ανακατεύουμε ελαφρά, αφήνουμε το φαγητό για 10 λεπτά στην κατσαρόλα και σερβίρουμε.

Πηγή: Βασισμένο σε άρθρο από το delightfularea

Άλλα άρθρα σχετικά με: Μαρούλι, Κρεμμυδάκια, Λεμονιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Επιτροπή για τη διάθεση αγροτικών προιόντων σε ευάλωτες ομάδες

    Τη δημιουργία πλαισίου για την καλύτερη υλοποίηση του κανονισμού που αφορά τα έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση των...

  2. Πότε είναι φρέσκο ένα αυγό;

    Για να διαπιστώσουμε αν ένα αυγό είναι φρέσκο, γεμίζουμε ένα μπολ με κρύο νερό και το ρίχνουμε μέσα....

  3. «Σε μερικές δεκαετίες θα σκεπαστούν με νερό όλες οι παράκτιες πόλεις της γης»

    Ο σημερινός ρυθμός αύξησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι ο υψηλότερος των τελευταίων τουλάχιστον 66...

  4. Και οι παπαγάλοι χρησιμοποιούν εργαλεία!

    Βρετανοί ψυχολόγοι ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν νέες ενδείξεις για τη χρήση εργαλείων από τους παπαγάλους. Τα πουλιά χρησιμοποιούν σκληρά...

Αυτό το γνωρίζατε;

Ήρθε ο Αύγουστος και τα ημερομήνια

Ήρθε ο Αύγουστος και τα ημερομήνια

Ξεκινώντας ο Αύγουστος με το καλό,  μπορούμε να αρχίσουμε την παρατήρηση του καιρού   και να καταγράψουμε τά ημερομήνια των 12 μηνών πού...

διαβάστε αναλυτικά »

Δραστηριότητες στον κήπο

Η πισίνα μας

Η πισίνα μας

Αυτή είναι η μικρή ιστορία της πισίνας, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίηση αυτού του παραδεισένιου χώρου, μια πρόκληση για...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Προστασία από τον ήλιο με φυσικά καλλυντικά

Προστασία από τον ήλιο με φυσικά καλλυντικά

Ο ήλιος άρχισε να καίει. Όσο ευχάριστος και αν είναι μετά τον χειμώνα, πρέπει να προστατεύσουμε το δέρμα μας. Μπορούμε στο σπίτι...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Οικονομικές και οικολογικές λύσεις για δροσιά το καλοκαίρι

Οικονομικές και οικολογικές λύσεις για δροσιά το καλοκαίρι

Κανείς δεν θέλει να ζεστένεται ή να καίγεται από τις υψηλές θερμοκρασίες κάποιες μέρες του καλοκαιριού και ειδικότερα τη νύχτα. Μπορείτε να...

διαβάστε αναλυτικά »

Καλοκαιρινός κήπος

Πώς θα «αναστήσουμε» τα φυτά μας μετά τις διακοπές

Πώς θα «αναστήσουμε» τα φυτά μας μετά τις διακοπές

Κάθε καλοκαίρι οι περισσότεροι γυρνούν από τις διακοπές και αντιμετωπίζουν δυσάρεστες εκπλήξεις στον κήπο ή στη βεράντα που συνήθως οφείλεται στο πότισμα.Τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Κήπος προσέλκυσης ζώων

Καλοκαίρι: πως θα προτατέψετε τον σκύλο σας από τη ζέστη

Καλοκαίρι: πως θα προτατέψετε τον σκύλο σας από τη ζέστη

Η ζέστη το καλοκαίρι επηρεάζει όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και τους σκύλους. Ο οργανισμός του είναι το ίδιο ευαίσθητος με τον...

διαβάστε αναλυτικά »

Καλοκαιρινός κήπος

Ο κήπος μας το καλοκαίρι

Ο κήπος μας το καλοκαίρι

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο ελληνικός κήπος είναι στις δόξες του στα μέσα του καλοκαιριού. Αντίθετα, είναι μάλλον θλιβερός, κουρασμένος...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα του καλοκαιριού: ιδιότητες και θερμίδες

Φρούτα του καλοκαιριού: ιδιότητες και θερμίδες

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και μας "κλείνει το μάτι" και τα χωράφια γεμίζουν με εύγευστα και χρωματιστά φρούτα. Τα φρούτα του...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron