Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Παγωτά με άρωμα από φυτά

Παγωτά με άρωμα από φυτά

Καλοκαίρι και θέλετε ένα δροσερό επιδόρπιο. Σας δίνουμε μερικές νόστιμες και αρωματικές συνταγές.

Παγωτό με πέταλα τριαντάφυλλου (γίνεται περίπου τρία φλιτζάνια)
-1 φλιτζάνι κρέμα μόρφατ
-1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-5 μεγάλα αυγά (μόνο τους κρόκους)
-1 1/2 φλιτζάνι πέταλα μεγάλου αρωματικού τριαντάφυλλου (πλυμένα, στεγνωμένα και τοποθετημένα στο φλιτζάνι απαλά)

Ετοιμάστε ένα δοχείο πρόψυξης, τοποθετώντας παγάκια σ' ένα μεγάλο δοχείο με επίπεδο πάτο, όπου θα κρατείται το μπολ, μέσα στο οποίο θα προψυχθεί το παγωτό.
Τοποθετήστε τη ζάχαρη και τα πέταλα σε μίξερ και ανακατώστε μέχρι να σχηματισθεί μία πάστα.
Βάλτε την κρέμα, το γάλα και την πάστα ζάχαρης σε τηγανάκι μεσαίου μεγέθους και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατώστε ώσπου να λειώσει η ζάχαρη. Σιγοβράστε για λίγο και κατεβάστε από τη φωτιά το τηγάνι.
Βάλτε τα ασπράδια των αυγών σε άλλο μπολ. Χτυπήστε τα ελαφρά και προσθέστε αργά το ζεστό μίγμα. Ανακατώνετε συνεχώς μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Μεταφέρετε το μίγμα στο τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατώνετε συνεχώς, με ξύλινο κουτάλι, ώσπου η θερμοκρασία να φθάσει στους 80 βαθμούς C (δοκιμάστε τη θερμοκρασία με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής ή όταν καλύψει το πίσω μέρος του κουταλιού). Στραγγίστε το μίγμα με λεπτό σουρωτήρι σ' ένα καθαρό μπολ και τοποθετήστε το μπολ στο μεγάλο δοχείο με τα παγάκια. Αφού ολοκληρωθεί η πρόψυξη, βάλτε το σε μηχανή παγωτού και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Παγωτό με άνθη λεβάντας
-1 φλιτζάνι γάλα
-1 φλιτζάνι κρέμα σαντιγί
-1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
-ανθούς λεβάντας
-1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
-1/4 κουταλάκι γλυκού βανίλια

Ζεστάνετε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη και τη λεβάντα, χωρίς να τα βράσετε. Όταν η ζάχαρη λιώσει και τα άνθη λεβάντας μουλιάσουν, δοκιμάστε τη γεύση πριν προσθέσετε την βανίλια. Μπορεί να είναι ήδη αρκετά έντονη, με δυνατό άρωμα λεβάντας. Αφαιρέστε τα άνθη. Προσθέστε αλάτι και αν χρειάζεται βανίλια. Βάλτε το στην κατάψυξη και ανακατώστε μια-δυο φορές κατά διαστήματα. Όταν παγώσει σερβίρετε, διακοσμώντας με ένα δύο φύλλα ή πέταλα λεβάντας.

Παγωτό με άνθη μέντας (6 μερίδες)
-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη Caster (λεπτή)
-3/8 φλιτζανιού νερό
-4 κουταλάκια γλυκού φύλλα μέντας (ή και λιγότερο αν το θέλετε)
-1 κουταλάκι γλυκού άνθη μέντας
-1/2 λεμόνι το χυμό
-1 1/4 φλιτζάνια κρέμα μόρφατ
-πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Διακόσμηση: Φύλλα και άνθη μέντας

Είναι το τέλειο επιδόρπιο για μια καλοκαιρινή μέρα. Χρησιμοποιήστε ένα συνδυασμό από δυόσμο, και άρωμα μέντας για πολύ καλύτερη γεύση. Διαλύστε τη ζάχαρη στο νερό. Μετά βράστε για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ (αραιό) σιρόπι. Προσθέστε τα άνθη και τα φύλλα μέντας και λειώστε μέχρι να γίνει το μείγμα στρωτό. Κρυώστε και στραγγίστε. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και την κρέμα. Ανακατώστε καλά, χτυπώντας δυνατά το μίγμα και προσθέστε δύο ή τρεις σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής εάν είναι απαραίτητο. Βάλτε το σε παγοδοχείο και ψύξτε το μέχρι να γίνει πολτός. Ανακατώστε καλά για άλλη μια φορά και ψύξτε το μέχρι να σκληρύνει. Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια και διακοσμήστε με άκρες από φύλλα μέντας και πολλά φρέσκα άνθη.

Άλλα άρθρα σχετικά με: Τριανταφυλλιά, Λεβάντα, Μέντα








Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Η ασπιρίνη βοηθάει στην επιβίωση από τους γαστρεντερικούς καρκίνους

    Η ασπιρίνη αυξάνει το προσδόκιμο ζωής στους καρκινοπαθείς με όγκους στο γαστρεντερικό σύστημα, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη...

  2. Πρωτομαγιάτικο στεφάνι: πως να το φτιάξετε

    Είναι εύκολο να φτιάξετε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι! Είναι παράδοση στην Ελλάδα την Πρωτομαγιά να φτιάχνουμε στεφάνια από λουλούδια...

  3. Το ανεξάρτητο Οικοχωριό

    To Οικοχωριό Σκάλα είναι μια προσπάθεια διαμόρφωσης και υλοποίησης ενός οικολογικού και κοινοτικού τρόπου ζωής.Το 1998 αγοράστηκε το...

  4. Απο που πήραν τα ονόματά τους οι μήνες του χρόνου

    Κάθε μήνας έχει και μια διαφορετική ιστορία...ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣΟ πρώτος μήνας του χρόνου πήρε το όνομά του από το θεό...

Κήπος προσέλκυσης ζώων

Καλοκαίρι: πως θα προτατέψετε τον σκύλο σας από τη ζέστη

Καλοκαίρι: πως θα προτατέψετε τον σκύλο σας από τη ζέστη

Η ζέστη το καλοκαίρι επηρεάζει όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και τους σκύλους. Ο οργανισμός του είναι το ίδιο ευαίσθητος με τον...

διαβάστε αναλυτικά »

Καλοκαιρινός κήπος

Ο κήπος μας το καλοκαίρι

Ο κήπος μας το καλοκαίρι

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο ελληνικός κήπος είναι στις δόξες του στα μέσα του καλοκαιριού. Αντίθετα, είναι μάλλον θλιβερός, κουρασμένος...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα του καλοκαιριού: ιδιότητες και θερμίδες

Φρούτα του καλοκαιριού: ιδιότητες και θερμίδες

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και μας "κλείνει το μάτι" και τα χωράφια γεμίζουν με εύγευστα και χρωματιστά φρούτα. Τα φρούτα του...

διαβάστε αναλυτικά »

Συμβουλές εσωτερικής κηπουρικής

Κηπουρική μέσα στο σπίτι

Κηπουρική μέσα στο σπίτι

Σας δίνουμε  απλές συμβουλές για το πώς να φυτέψετε τρόφιμα -βότανα και λαχανικά- μέσα στο σπίτι σας.Φυτέψτε “μικρολαχανικά”Ο λόγος για τα λαχανικά...

διαβάστε αναλυτικά »

Συμβουλές βιολογικής κηπουρικής

Καφές για λίπασμα στα φυτά μας

Καφές για λίπασμα στα φυτά μας

Η αλήθεια είναι ότι το κατακάθι του καφέ είναι πλούσιο σε άζωτο ενώ περιέχει και ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, χαλκό και άλλα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Λουλούδια στο σπίτι

Λουλούδια στο σπίτι

Τα φυσικά λουλούδια είναι ένας απλός και οικονομικός τρόπος να φέρετε μία «φρέσκια» διάθεση και ενέργεια στο σπίτι, το κατάστημα, ή στο...

διαβάστε αναλυτικά »

Κηπουρική εσωτερικών κήπων

Πως θα καλλιεργήσουμε βολβούς σε νερό

Πως θα καλλιεργήσουμε βολβούς σε νερό

Ένας παραδοσιακός τρόπος στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική καλλιέργειας βολβών σε σπίτι ήταν η συντήρησή τους σε νερό μέσα σε ειδικά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Το άγχος, η έλλειψη χρόνου και γενικότερα ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί άνδρες σήμερα ιδίως μετά την ηλικία των...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron