Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Ροφημάτων

Αμυγδαλόγαλα

Αμυγδαλόγαλα

 Το αμυγδαλόγαλα είναι ένα γάλα που παρασκευάζουμε με γλυκά αμύγδαλα. Είναι ένα ρόφημα – ποτό άκρως θρεπτικό, εύπεπτο και θεραπευτικό το οποίο μπορούμε να απολαύσουμε με διάφορους τρόπους.

Έχει μακρά ιστορία στην μεσαιωνική Ευρώπη για τις άριστες ιδιότητές του και ειδικά για την μεγάλη περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες – ως το καλύτερο υποκατάστατο της ζωικής πρωτεΐνης για τις ημέρες της νηστείας την περίοδο της Σαρακοστής, δημοφιλέστατο ποτό εδώ και αιώνες στην μέση ανατολή γνωστό ευρύτερα με το όνομα amygdalate.

Πιο αναλυτικά το γάλα αμυγδάλου:
– Δεν περιέχει λακτόζη, έτσι είναι εξαιρετικά κατάλληλο για τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη
- Δεν περιέχει γλουτένη
- Δεν περιέχει χοληστερίνη
- Περιέχει βιταμίνη E
- Περιέχει λιγότερο κορεσμένο λίπος από το γάλα της αγελάδας
– Έχει μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεϊνών
- Είναι πλούσιο σε σελήνιο, ψευδάργυρο και κάλιο
-Περιέχει 50% περισσότερο ασβέστιο από όλα τα είδη των γαλακτοκομικών και 200% περισσότερο σίδηρο από όλα τα είδη κρεάτων!!!

Το αμυγδαλόγαλα μπορούμε να το παρασκευάσουμε μόνοι μας:
Θα χρειαστούμε:
- Μία κούπα ωμά ανάλατα αμύγδαλα
- Τρεις – τέσσερις κούπες νερό ανάλογα πόσο παχύρρευστο το θέλουμε

Εκτέλεση:
-Αφήνουμε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν 6-8 ώρες
* Καλό είναι να αποφλοιώσουμε τα αμύγδαλα, γιατί ο φλοιός θα δώσει πικρή και έντονη γεύση στο γάλα. Για την αποφλοίωση, αρκεί να ζεστάνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι λίγο νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε να ζεματιστούν για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώνουμε και πολύ εύκολα αφαιρούμε το φλοιό
-Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα αμύγδαλα και το νερό και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα. Καλό είναι να μην πατάμε συνέχεια το κουμπί του μπλέντερ, καθώς το αμύγδαλο έχει την τάση να συσσωρεύεται στον πυθμένα. Πιέζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και για λίγη ώρα, ενώ κάθε φορά που αφήνουμε το κουμπί ανακινούμε το μπλέντερ για να ξεκολλήσει το αμύγδαλο από τον πυθμένα
-Στη συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα με ένα πολύ ψιλό μεταλλικό σουρωτήρι για να απομακρύνουμε την αμυγδαλόψιχα του αμυγδάλου και να μείνει το καθαρό γάλα
-Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στο γάλα μας μέλι ή κανέλα

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και πολύ γρήγορη κι έτσι μπορούμε να φτιάχνουμε όσο γάλα χρειαζόμαστε κάθε φορά -  χωρίς να μπαίνουμε στη διαδικασία της συντήρησης. Διατηρείται για 3 – 4 ημέρες σε γυάλινη κανάτα

Το γάλα αμυγδάλου μπορεί να καταναλωθεί ως έχει ή να προστεθεί σε δημητριακά, κρέμες ή γλυκά όπως κέικ κλπ
Όσο για την αμυγδαλόψιχα που θα περισσέψει μπορούμε επίσης να την αξιοποιήσουμε σε ζύμες για κέικ, δημητριακά, μπισκότα ή ακόμα και σε μάσκες προσώπου !!!

Πηγή:http://www.soulme.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Αμυγδαλιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Συμβουλές για να έχουμε φρέσκα τυριά στο ψυγείο

    Κρατήστε τα τυριά φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.Ποτέ μην τυλίγεται τα τυριά με πλαστική...

  2. Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

    Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμώντας τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων των Λογιστών της χώρας, αποφάσισε...

  3. Πως θα βρούμε τον τύπο της επιδερμίδα μας

    Κάθε τύπος επιδερμίδας έχει διαφορετικές ανάγκες και χρειάζεται ειδική φροντίδα και προϊόντα περιποίησης. Προσδιορίστε τον τύπο επιδερμίδας σας...

  4. Πασχαλινά αυγά με ... προσωπικότητα!

    Πρωτότυπα Πασχαλινά αυγά! Σύμφωνα με την παράδοση κάθε χρόνο τη Μεγάλη Πέμπτη οι νοικοκυρές σε όλη την Ελλάδα...

Φυτά

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, χωρίς τύψεις!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, χωρίς τύψεις!

Σας  αρέσουν πολύ τα χριστουγεννιάτικα δένδρα, αλλά νιώθετε τύψεις που τα πετάτε ξεραμένα κάθε χρόνο; Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από τις...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά εσωτερικού χώρου

Φυτά στο σπίτι, γιατί ομορφιά και ψυχική υγεία

Φυτά στο σπίτι, γιατί ομορφιά και ψυχική υγεία

Κάνε τη ζωή σου πιο όμορφη, βάζοντας φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι σου. Απλά και εύκολα. Θα το έχεις παρατηρήσει πως κάθε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυσικός έλεγχος ζώων

Γάτες και φυτά… μία σχέση αγάπης και μίσους!

Γάτες και φυτά… μία σχέση αγάπης και μίσους!

Στις γάτες αρέσει να μασουλάνε χόρτα , για αυτό αν επιθυμείς να μην καταστρέφουν τις γλάστρες σου μπορείς να αγοράσεις ειδικά γλαστράκια...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Το φθινόπωρο είναι ευεργετικό για την υγεία

Το φθινόπωρο είναι ευεργετικό για την υγεία

Το φθινόπωρο, έστω και χωρίς πρωτοβρόχια και κίτρινα φύλλα στα δέντρα, έχει καταφθάσει και απόδειξη αυτού η ελαφριά ζακέτα που χρειαζόμαστε στις...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μύρισε… φυσική καθαριότητα !!!

Μύρισε… φυσική καθαριότητα !!!

Εύκολα και οικολογικά, διώξτε τις δυσάρεστες μυρωδιές από τον χώρο σας! Ας δούμε τί μπορούμε να κάνουμε.-Σε νερό που βράζει ρίχνω ένα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σωστή διατροφή με φρούτα του φθινοπώρου

Σωστή διατροφή με φρούτα του φθινοπώρου

Το φθινόπωρο αποχαιρετάμε σιγά σιγά το καρπούζι, το πεπόνι, τα κεράσια, τα ροδάκινα κ.λ.π. Και αρχίζουν και κάνουν την εμφάνισή τους τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Συμβουλές βιολογικής κηπουρικής

Καφές για λίπασμα στα φυτά μας

Καφές για λίπασμα στα φυτά μας

Η αλήθεια είναι ότι το κατακάθι του καφέ είναι πλούσιο σε άζωτο ενώ περιέχει και ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, χαλκό και άλλα...

διαβάστε αναλυτικά »

Κήπος προσέλκυσης ζώων

Καλοκαίρι: πως θα προτατέψετε τον σκύλο σας από τη ζέστη

Καλοκαίρι: πως θα προτατέψετε τον σκύλο σας από τη ζέστη

Η ζέστη το καλοκαίρι επηρεάζει όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και τους σκύλους. Ο οργανισμός του είναι το ίδιο ευαίσθητος με τον...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron