Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Πρωϊνού

Λουκουμάδες!

Λουκουμάδες!

Σε ποιούς δεν αρέσουν οι λουκουμάδες; Για όλη την οικογένεια και την παρέα!

Υλικά
-280 γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις (μπορει να ειναι μισό μισό με αλέυρι ολικής)
-1 ποτήρι γάλα (μπορει να αντικατασταθεί με νερό ωστε να είναι νηστίσιμοι, ή μισό μισό)
-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά σε σκόνη
-Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία
Αρχική ζύμη
-Ζεσταινουμε ελαφρώς το γάλα, ισα να χλιαρίνει και διαλύουμε σε αυτο την ζάχαρη, το αλάτι και στο τέλος προσθέτουμε την μαγιά ανακατευοντας με κουτάλι.
-Προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλευρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
-Προθερμαίνουμε τον φουρνο μας για ενα λεπτό και τον σβήνουμε. Δεν χρειάζεται να ζεσταθεί πολύ, ισα ισα να ζεσταθεί λίγο γι ανα φουσκώσει άνετα η ζύμη.
-Σκεπάζουμε με πλαστική μεβράνη το σκέυος με την ζύμη και τοποθετουμε στον φούρνο για μια ώρα το λιγότερο. Η ζυμη θα φουσκώσει και θα βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια.
-Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Μολις ζεσταθεί καλά, παίρνουμε απο το μείγμα με ενα βρεγμένο κουτάλι και με ενα αλλο σπρώχνουμε την ζυμη στο λάδι. Βρέχουμε τα κουτάλια μας για να γλιστράει η ζύμη. Το μυστικό ειναι να γυρνάμε συχνά τους λουκουμάδες στο λάδι και να μην γεμίζουμε το κατσαρολάκι με πολλούς γιατι θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα ρουφήξουν λάδι. Μην σας απασχολεί το σχήμα της ζυμης, μόλις τους ρίξετε στο λάδι και τους γυρίσετε μερικές φορές, αυτοί θα φουσκώσουν και θα γινουν στρογγυλοί. Οταν ροδοκοκκινήσουν τους βγάζουμε με ενα τρυπητό κουτάλι ή πιρούνι και τους αφηνουμε να στραγγίξουν σε αποροφητικό χαρτί κουζίνας.
Αφου στραγγίσουν, τους μεταφέρουμε σε πιάτο και τους περιλούζουμε με μέλι, κανέλα, καρύδια και οτι τραβάει η όρεξη μας!
Γινονται ακόμη νοστιμότεροι  αν χρησιμοποιήσετε και αλέυρι ολικής.

Επίσης:
Αν θελήσετε να τους κάνετε γεμιστους, μια ιδέα ειναι με γέμιση φράουλα και σοκολάτα!!

Θα χρειαστείτε
-250 γρ σοκολάτα σε δάκρυα η θρυμματισμένη
-4-5 φράουλες σε κύβους
-1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση:
-Ζεσταινουμε την κρέμα με τις φράουλες σε ενα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας για να λιώσει.
-Τοποθετουμε για 2 ωρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά το μείγμα, το βγάζουμε και με βουτυρωμένα χεράκια πλάθουμε μπαλάκια και τα απλώνουμε σε αντικολητικό χαρτί. Βάζουμε τα μπαλάκια στην κατάψυξη να παγώσουν καλά και να σφίξουν.
-Στη συνέχεια βουτάμε τα μπαλάκια στην ζύμη και τηγανίζουμε.

Πηγή:http://eri-captaincook.blogspot.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Η καλλιέργεια της καστανιάς απειλείται από μια σφήκα

    Κλιμάκιο στελεχών των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και του Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου θα βρεθεί στη Δυτική...

  2. Καθαρά Δευτέρα: πώς ξεχωρίζουμε τα φρέσκα θαλασσινά

    Όταν λέμε Σαρακοστιανά, εννοούμε κυρίως τα «κεφαλόποδα», δηλαδή χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές και θράψαλα. Επίσης θαλασσινά σαρακοστιανά είναι τα...

  3. Ο πιο υγιεινός τρόπος να τρώτε τα αυγά

    Τα αυγά είναι μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Περιέχουν σχετικά λίγες θερμίδες, αλλά είναι γεμάτα πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, υγιεινά...

  4. Πυρηνική ενέργεια: «λύση στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής»

    Την ώρα που η διεθνής κοινότητα διαπραγματεύεται στο Παρίσι μια νέα συμφωνία κατά της κλιματικής αλλαγής, ο ρόλος...

Η κηπουρική ανά περιοχές

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Η Δάφνη: το αγαπημένο φυτών θέων και ανθρώπων! Εχει μια μοιρωδιά γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη, που σε κάνει να χάνεσαι μεσα στα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ή σκίνος (schinus),  καταπράσινος θάμνος όλο το χρόνο (αειθαλής). Είναι Μεσογειακό φυτό που το βρίσκεις σε όλη την Ελλάδα. Το συνηθισμένο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Η ομορφιά δεν είναι πάντα δαπανηρή ιστορία! Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Οι φρέζες είναι υπέροχες και μας αρέσουν. Οι φρέζες είναι φυτό εποχιακό και πολυετές. Είναι μικροί βολβοί, που τους φυτεύεις το φθινόπωρο...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron